U trendu

Iznenađenje Vimbldona: „San je igrati meč sa Novakom“

Igo Amber je iznenadio talentovanog Ože-Alijasima, pobedio ga u tri seta, 6:4, 7:5, 6:3 i zakazao tako meč sa braniocem titule, prenose sportski mediji.

Zanimljivo je da će Amberu to biti prvi duel sa igračem iz Top 10, a do 66. mesta ove sezone došao je tako što je u poslednjih godinu dana osvojio četiri čelendžera i još tri puta igrao u finalu.

Ove sezone pre Vimbldona, dobio je svega šest mečeva na ATP turu, nedavno ga je u Antaliji na travi pobedio naš Miomir Kecmanović, a evo ga sada u drugoj nedelji Vimbldona.

Kažu da je protiv levorukih igrača uvek teško igrati. Amberu je to prednost, ima i dobar servis, tako da će biti interesantno videti kako će se nositi u meču sa Đokovićem.

“Ovo je zaista kao u snu. Možda mi je ovo bio i najbolji meč u karijeri. Želeo bih što je moguće više da uživam u ovom trenutku, ovoj pobedi, a potom mi ostaje da sa trenerom pripremim taktiku za meč sa Đokovićem”, dodao je Amber.

Na listi igrača koji se takmiče za plasman na Nekst Gen turnir u Milanu na kraju sezone, Amber je trenutno na devetom mestu.

“Voleo bih da igram svoju igru. Da, mislim da imam šansu. Da ne verujem da nemam, verovatno ne bih ni izlazio na teren”, zaključio je mladi teniser iz Francuske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.