U trendu

Izvršni komitet EUBC u Beogradu, Maljković pozdravio goste

BEOGRAD – Sednica Izvršnog komiteta Evropske bokserske konfederacije (EUBC) održana je u Beogradu, u Palati Srbija, dan uoči finala Beogradskog pobednika – Memorijal Branko Pešić.

Domaćin sastanka predsednik Bokserskog saveza Srbije (BŠ) Nenad Borovčanin, ujedno i član Izvršnog komiteta, u uvodnom govoru istakao je da je velika čast i zadovoljstvo biti organizator ovog događajq.

„Nalazimo se u istorijskoj zgradi gde je Josip Broz Tito održao prvi Samit nesvrstanih i nadam se da će ovaj sastanak imati takvu težinu za naš sport. Prenosim vam pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji nam daje punu podršku“ rekao je Borovčanin.

Visoke goste iz Evrope pozdravio je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

„U Beogradu važi jedna izreka, da ako imaš para da platiš jednu rundu pića u kafani, možeš da živiš u Beogradu ceo život. Beograd rado prima goste iz inostranstva, ima veliko srce i dušu, možete da uživate u našoj hrani, muzici, a na 300 metara odavde su Dunav i Sava, naše dve reke, otići tamo je praznik za uši i oči“, istakao je Maljković.

On je otkrio da je nedavno imao razgovor sa predsednikom Vučićem, da su konstatovali da je boks kao sport velikih šampiona u krizi i da su zato pozvali Borovčanina.

„Ovo je sport jednog Parlova, Beneša, Škara, braće Kačar. Zato smo pozvali Borovčanina da uzme zastavu u svoje ruke, da boks vrati na visoko mesto i tako pomogne i srpskom sportu i Olimpijskom komitetu. Nenad je to prihvatio sa velikim entuzijazmom, digao je Srbiju na noge ,naši ljudi su talentovani za sport i na dobrom su putu. Sve vas volimo i jedino sa ljubavlju nismo gledali kad ste dolazili na praznike i avionima bombardovali naš grad. Ali, sada su neka druga vremena, sport je u prvom planu i želim vam uspešne sastanke“, poručio je Maljković.

Finale 57. Beogradskog pobednika održava se sutra od 19 sati u dvorani Šumice, a ulaz je besplatan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar