U trendu

Jača front protiv Marije Šarapove

Organizatori teniskog turnira u Štutgartu (24-30. april) smatrali su da imaju marketinški potez godine što će Marija Šarapova kod njih da odigra svoj prvi meč posle petnaestomesečne kazne zbog pozitivnog testa na meldonijum u januaru 2016. Međutim, proteklih dana nekoliko poznatih igrača kritikovalo je odluku tog turnira da se najboljoj ruskoj teniserki dodeli specijalna pozivnica. Najdalje je otišla Anđelika Kerber, branilac titule, izjavivši da „nemačke igračice ne bi trebalo da igraju u Štutgartu zbog Šarapove”!

Šarapovoj kazna ističe 26. aprila, a turnir u Štutgartu – čiji je pokrovitelj njen glavni sponzor „Porše” – počinje dva dana ranije. Prvi meč bi trebalo da odigra baš na dan isteka suspenzije.

–Mi ćemo početi turnir a ona neće biti prisutna do srede pošto joj neće biti dozvoljeno da uđe na stadion… to je čudno. Specijalna pozivnica data njoj znači da će toga biti lišen neki nemački igrač. Mnoge Nemice treniraju naporno i mnoge neće imati šansu da budu u glavnom žrebu zbog toga što je njoj data specijalna pozivnica – preneli su svetski mediji izjavu Anđelike Kerber, trenutno drugoplasirane na svetskoj VTA listi, koja je u podužoj izjavi izbegla da pomene ime i prezime ruske teniserke.

(Aleksandar Miletić, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.