U trendu

Jadranska liga dobila novu upravu i preuzela kompletnu kontrolu

Uprava košarkaške ABA lige dobila je danas novo rukovdstvo, pošto su na skupštini u Zagrebu izabarni novi funkcioneri, tako da će Krešimir Novosel obavljati funkciju direktora, umesto Radovana Lorbeka. Žarko Čabarkapa će obavljati funkciju sportskog direktora umesto Josipa Bilića,.

Skupština je usvojila novi logo ABA lige, novu organizacionu strukturu i sistematizaciju, tako da je ABA liga j.t.d. od danas uz sportski deo preuzela u potpunosti i komercijalni deo vođenja takmičenja.

ABA liga j.t.d. će odlukom Skupštine u celini otkupiti udio u ECA (Euroleague Commercial assets). 

Predsednik lige Dragan Bokan rekao je da očekuje mnogo od nove uprave.

„Očekujemo da nova uprava organizuje ligu na profesionalni način i da ABA liga bude uz bok najbolje organizovanim i praćenim ligama u Evropi, kao što su Evroliga ili ACB. Drago nam je da ligu od sada vode bivši košarkaši i ljudi koji su se dokazali kao vrhunski sportski radnici“, rekao je Bokan.

Novosel u upravu takmičenja dolazi iz Cedevite.

„Žao mi je što odlazim iz Cedevite u kojoj sam proveo prekrasne sportske trenutke i u kojoj sam stekao veliki broj bliskih prijatelja. No, novi izazov i nova dužnost koju od danas obavljam nude velike mogućnosti, jer ABA ligu treba ustrojiti kao vrhunsku sportsku košarkašku priču, u čemu će mi trebati i prava podrška svih klubova. Pred nama je mnogo posla jer sve ide zapravo od temelja, ali siguran sam da će ABA liga ubrzo biti prestižno evropsko košarkaško natjecanje“, rekao je Novosel.

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar