U trendu

Jankovićeva poražena u finalu turnira u Guangdžouu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da odbrani titulu na turniru u kineskom gradu Guangdžouu, pošto je u finalu poražena od Ukrajinke Lesije Curenko u tri seta, 4:6, 6:3 i 4:6.

Curenkova je u drugom medjusobnom duelu s Jankovićevom do prve pobede došla posle dva sata i 25 minuta igre.

Ukrajinka je do druge titule u karijeri došla pošto je u ključnim trenucima meča protiv Jankovićeve bila koncentrisanija i odlučnija.

Curenkova je u prvom setu lako i brzo povela s 3:0, ali je Jankovićeva uspela da uzvrati brejk i smanji zaostatak na 4:3. Srpska teniserka je imala priliku da izjednači na 4:4, ali joj je protivnica još jednom oduzela servis i došla u priliku da servira za prednost u setovima.

Obe teniserke su se u tim trenutcima mučile da osvoje svoje servis gemove, pa je Jankovićeva posle drugog brejka ponovo došla priliku da servira za izjednačenje, ali je Ukrajinka novim oduzimanjem servisa došla do do vodjstva od 1:0 u setovima.

U istom ritmu je nastavila Ukrajinka i u drugom setu, povela je s 2:0, ali je usledio preokret drugog nosioca na turniru. Jankovićeva je serijom od četiri uzastopna gema preuzela kontrolu nad mečom, a potom je trećim brejkom drugom setu stigla do izjednačenja – 1:1.

U odlučujućem setu sve do sedmog gema nije bilo brejka. U tim trenucima došlo je do umora kod srpske teniserke, što je Curenkova iskoristila i oduzela servis Jankovićevoj koja je već u narednom uspela da uzvrati istom merom, ali je ponovo na svoj servis imala dosta problema, pa je Ukrajinka novim oduzimanjem servisa došla do trijumfa i svoje druge titule u karijeri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.