U trendu

On je kriv za rastanak Ronalda i Reala?

Da su menadžeri gotovo presudni faktori u biranju klubova kod najskupljih igrača, to je postala jasna stvar. Mino Raiola istaknuo se u transferu Pola Pogbe u Mančester Junajted iz Juventusa za 110 milijuna evra, da bi ove nedelje odgovorio mladog Đanluiđija Donarumu od produživanja ugovora sa Milanom.

Njegov ‘rival’ u fudbalskom svetu je Portugalac Horhe Mendes, jedan od najvažnijih ljudi u karijeri Kristijana Ronalda. Španski El Mundo piše da je baš on odlučujući faktor koji je presudio u Ronaldovoj odluci da napusti Real Madrid posle osam vrlo uspešnih godina.

Mendes je takođe menadžer Pepea, Fabia Koentraa i Džejmsa Rodrigeza, a sva trojica od sledeće sezone neće biti igrači Reala. Pepe je već otišao, na Koentra se na računa, dok je Džejms u nemilosti trenera Zinedina Zidana i želi da pronađe novi klub.

Ronaldo, tvrde španski izvori, nije srećan reakcijom Reala nakon što je optužen za utaju poreza u procesu u kom smatra da je žrtva. Mendes već priprema teren za odvođenje Kristijana u Mančester Junajted, PSG, ali i Monako.

Zanimljivo, slična se situacija dogodila Kolumbijcu Falkau dok je bio u Atletiku iz Madrida, pa je Mendes uspeo da ga smestiti u Monako, gde se porezi ne plaćaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.