U trendu

Ječmenica: Oslabljene smo, ali verujem u mladi tim

Selektor FED kup reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić rekla je danas da će njena ekipa u predstojećem duelu protiv Belgije biti oslabljena neigranjem Jelene Janković, ali je istakla da veruje „svoj mladi tim“.

„Sigurno je da bismo bili jači da uz dve naše najbolje teniserke u timu. Jeleni je žao što je morala da otkaže. Znam da je do poslednjeg momenta želela da igra i da pomogne devojkama. Tužno je što je morala da se povuče. Znatno smo oslabljene, jer smo računali na nju, medjutim, ovo je mlad tim i ja verujem u njih“, rekla je Ječmenica-Jevitć novinarima na konferenciji u dvorani Aleksandar Nikolić.

Teniserke Srbije igraće u subotu i nedelju u Beogradu protiv Belgije, u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa, a u timu neće biti Jelena Janković zbog povrede, kao i Ane Ivanović koja je nedavno okončala reprezentativnu karijeru.

„Belgija ima dobre igračice, ali niko nije favorit u ovom meču, biće otvoren duel. Možda one jesu u ovom trenutku na papiru jače, ali sam sigurna da će naše devojke dati sve od sebe. Vole i žele da igraju za reprezentaciju, a nadam se da će i sreća biti na našoj strani“, rekla je ona.

Ječmenica-Jevtić je rekla da će, ukoliko dodje do petog odlučujućeg meča u dublu, najverovatnije igrati Aleksandra Krunić i Nina Stojanović. Ona je i pozvala publiku da u što većem broju dodje u dvoranu Aleksandar Nikolić i podrži devojke.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić je ocenila da je u dobroj formi i rekla da jedva čeka početak duela.

„Igrale smo s Belgijom dvaput i oba puta smo ih dobile. Bolje su rangirane od nas, ali u FED kupu nema pravila. Nadam se da će doći mnogo publike, jer nam je to potrebno“, rekla je Krunićeva.

Njena reprezentativna saigračica Jovana Jakšić kazala je da atmosfera u timu odlična i da ne sumnja da će se to preneti i u mečeve s Belgijom.

„One su na papiru jače, ali devojke su spremne. Atmosfera u timu je fantastična i svi jedva čekamo da počne“, kazala je Jakšićeva.

Najmladja reprezentativka Olga Danilović rekla je da je presrećna što je u timu.

„Ne verujem da ću ja da uradim nešto veliko, ali biću tu da bodrim svoj tim. Nadam se da ćemo proći dalje“, rekla je Danilovićeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.