U trendu

Jedanaestogodišnji Bosanac oduševljava veštinama sa fudbalskom loptom (foto, video)

Leonel Šabanović je jedanaestogodišnji dečak rođen u Malmeu u Švedskoj, a njegovi roditelji su u ovu zemlju stigli iz BiH. On se bavi fudbalom, a hobi mu je fristajl kojim oduševljava sve koji ga vide na delu. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o sebi, svom hobiju, interesovanjima i planovima za koje se nada da će ostvariti.

„Rođen sam u Malmeu gde i odrastam, a roditelji su u Švedsku došli kao mladi. Igram fudbal od šeste godine i trenutno sam član Malmo Sitija. Fristajl mi je hobi, ali mi pomaže pri igranju fudbala. Treniram tri puta nedeljno, a utakmice igram svakog vikenda. Na poziciji sam veznog igrača i često koristim trikove da prevarim protivnike. Fristajlu sam se posvetio pre godinu dana, treniram posle škole, a tokom vikenda se družim s drugim fristajlerima iz okolnih gradova“, izjavio je Šabanović za portal Klix.ba.

Iako ističe da mu je fristajl zasad samo hobi, jedanaestogodišnji Leonel je postigao značajan uspeh.

„Takmičio sam se na prvenstvu Švedske ove godine te sam bio među 16 najboljih fristajlera u svim uzrastima. Rečeno mi je da sam verovatno najmlađi na svetu koji se takmiči na ovom nivou“, rekao je Leonel.

Inspiraciju pronalazi na različite načine, a svoje snimke objavljuje na Instagramu i YouTubeu.

https://www.instagram.com/p/BWK_RtFBEhQ/?taken-by=leonel_freestyle

„Gledam klipove na internetu, a mnogo učim i na susretima sa ostalima. Kad se trenira, onda je tu i volja da se napravi nova kombinacija trikova, tako se uče nove stvari. Ali nije lako, treba dosta volje, upornosti i treninga. Neki novi trikovi se brzo uče, dok za druge treba nekoliko dana ili duže“, kazao je mladi Šabanović.

Fristajl je zavoleo nakon što je gledao svog prijatelja i neke profesionalce.

„Moj prijatelj je počeo da se bavi time, a onda sam se i ja zainteresovao. Trenirao sam sa njim, a prošle godine su došli i profesionalci, pa smo nastavili da se sastajemo i zajedno vežbamo. Povezao sam se i s drugim fristajlerima u Švedskoj, komuniciramo i preko interneta i učimo nove trikove“, reči su ovog dečaka.

Njegovi idoli su bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić, pa se nada da će krenuti njihovim koracima.

„Džeko i Pjanić su moji favoriti, pratim njihove igre u Italiji i u reprezentaciji. Nadam se da ću za nekoliko godina zaigrati u nekom većem klubu kada je reč o fudbalu, a što se fristajla tiče, ne znam da li ću imati vremena za oboje. Već sam bio na prvenstvu, puno mi je značilo, a predao sam i snimke s YouTubea snimljene u BiH namenjene takmičenju preko interneta“, dodao je Šabanović.

On navija za Malmo FF i FK Železničar.

„Fudbal sam zavoleo uz mog tatu, koji je u svoje vreme bio omladinski reprezentativac. Zahvalan sam roditeljima koji mi pružaju veliku podršku. U Švedskoj navijam za Malmo, u BiH za Železničar“, završio je Šabanović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar