U trendu

Jedni u istoriji koji je uspeo ovo: Rodžer Federer oborio još jedan rekord

Od oktobra 2000. godine do dana promenilo se mnogo toga, ali jedna stvar ostala je ista – i posle 19 godina Rodžer Federer nalazi se među 30. najboljih tenisera sveta.

Švajcarac je ove nedelje dostigao značajnu prekretnicu u karijeri, i postao prvi igrač kome je pošlo za rukom da neverovatnih 1.000 nedelja bude među 30 najboljih, grupu u kojoj je od svoje 19. godine.

Federer je te 2000. godine, kao 18-godišnjak, sezonu počeo na 60. mestu, ostavljajući niže rangirane turnire iza sebe i polako zauzimajući svoju poziciju na ATP turu. Posle finala Marseja i Bazela, ali bez mnogo uspeha na turnirima u Kopenhagenu i Rolan Garosu, mladi Švajcarac je najbolju igru te sezone pružio u junu, julu i avgustu. da bi voj maksimum pokazao na Olimpijadi u Sidneju, gde mu je za dlaku izmakla medalja.

Posle polufinala u Beču i finala u Bazelu, Federer je u poslednjim danima oktobra došao među 30 najboljih tenisera i tamo ostao i skoro dve decenije kasnije, pokazujući neverovatan kontinuitet koji nijedan teniser pre njega nije dostigao.

Danas, u 38. godini, Federer ne pokazuje znake da će se uskoro zaustaviti. Godinu je završio na trećem mestu, iza Nadala i Đokovića, a ravnopravno se na terenu bori i sa duplo mlađim teniserima. U 2019. godini Rodžer je osvojio četiri ATP titule i stigao do magične cifre od 100 ATP trofeja, samo šest manje od Džimi Konorsa.

Nema sumnje da će i 2020. godina publika uživati u partijama koje će pružati Rodžer Federer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.