U trendu

„Jeftina provokacija“ Nadala pred finale sa Đokovićem

Centralni događaj u svetu sporta danas je rezervisan za tenis, za finale Rima u kojem se sastaju Novak Đoković i Rafael Nadal od 17 časova.

Dve teniske gromade, dvojica istinskih gladijatora koji godinama dominiraju u belom sportu, uključujući naravno i Švajcarca Rodžera Federera, sudariće se u šestom međusobnom finalu Rima.

Biće ovo čak 57. dvoboj Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u kojem srpski teniski as ima prednost, odnosno dve pobede više (29-27). Ipak, jasno je da je Španac „kralj šljake“ i da Noleta čeka pakleno težak zadatak da na putu ka novoj Masters tituli baci na kolena najboljeg igrača ikada na zemljanoj podlozi.

Ali ono što nije u redu, jeste u najmanju ruku bezobrazna izjava velikog šampiona Rafe Nadala, koji je u polufinalu na terenu proveo svega sat i 32 minuta pobedivši Opelku rezultatom 6:4, 6:4, dok je s druge strane Novak Đoković u subotu odigrao čak dva meča, i proveo je na terenu gotovo pet časova!

Verujem da su svi teniseri spremni. Imao sam veoma tešku nedelju. Ne mislim da će ovo što se u subotu dešavalo uticati na finale. Proveo sam nedelju neizvesnih dana na terenu i ponovo sam u finalu“, ispalio je jeftinu provokaciju „bik s Majorke“.

Podsetimo, prvi teniser svega Novak Đoković je u subotu igrao četvrtfinale sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koje je dobio posle velikog preokreta i borbe od dva sata i 12 minuta. Samo nekoliko sati kasnije, Nole je morao ponovo na rimsku šljaku, i tu je u finalu dobio domaćeg tenisera Sonega, a borba je trajala dva sata i 44 minuta.

Đoković je praktično celu subotu „šljakao“ i uradio je to na najbolji mogući način, ali je veliko pitanje koliko je uspeo da se fizički i psihološki oporavi i pripremi za veliko finale u Rimu sa njegovim najvećim rivalom u karijeri Rafaelom Nadalom.

Svestan je svega toga vrlo dobro i Nadal, otuda i ona jeftina provokacija kako sprema neće uticati na konačan ishod u finalu…

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.