U trendu

Jelena Janković ispala posle drame

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković elminisana je danas sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu izgubila od Ruskinje Svetlane Kuznjecove u tri seta, 6:4, 5:7, 9:7.

Jankovićeva je 54. igračica sveta, dok je Kuznjecova 10. na WTA listi i osma nositeljka u Australiji.

Ruskinja je u prvom setu napravila dva brejka, a izgubila jedan servis, a onda je u drugom povela sa 4:1, ali je Jankovićeva uspela da se vrati posle toga, smanji na 4:5, a onda je vezala dva brejka i dobila drugi set sa 7:5.

U trećem setu vidjena je prava drama. Jankovićeva je posle brejka povela 3:0, ali je Kuznjecova prvo smanjila, a onda i napravila brejk za 3:2. Srpkinja je odmah uzvratila i povela sa 4:2, samo da bi izgubila naredni servis gem i omogućila rivalki da smanji, a onda da izjednači.

Kuznjecova je potom napravila brejk i povela sa 5:4, ali je Jelena Janković odmah izvratila i izjednačila. Obe teniserke potom su odbranile svoje servise, da bi Kuznjecova potom pokazala da ima više snage, jer je napravila brejk i povela 8:7, a onda je svoj servis dobila sa nulom i pobedila 9:7.

Jelena Janković je u završnici trećeg seta glasno pričala sa svojim timom, a u jednom trenutku se čulo da se žali na bolove u telu. 

Kuznjecova će u osmini finala igrati protiv zemljakinje Anastasije Pavljučenkove, koja je pobedila Elinu Svitolinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar