U trendu

Jelenić: Pun Taš da pomogne vaterpolistima da obezbede OI

BEOGRAD – Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VŠ) Viktor Jelenić i generalni sekretar Nemanja Marijan najavili su završni turnir Svetske lige i naglasili koliko je važno da se na bazenu Tašmajdan pojavi veliki broj navijača kako bi dao podršku timu Dejana Savića do zlatne medalje i olimpijske vize za Tokio.

„Svetska liga nam očekuje za dva meseca, to je najveće takmičenje posle Olimpijskih igara. Ima veliki značaj za odlazak na OI. Ako bismo bili prvi, sigurno bismo bili prvi kolektivni sport koji se kvalifikovao za Tokio 2020. Svetska liga će se održati na Tašmajdanu, na našem hramu vaterpola. Nadam se će svi koji dođu da uživaju u utakmicama i da ćemo da završimo prvi“, rekao je Jelenić na konferenciji u prostorijama VŠ.

On se zahvalio državi na podršci i svima koji su pomogli organizaciju takmičenja.

„Zahvalio bih se svima koji su pomogli organizaciju, jer bez njih nikako ne bismo mogli. To su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarstvo, Grad Beograd… Veliko je takmičenje i nadam se da će da budu pune tribine i da će se ispratiti naši vaterpolisti“, rekao je Jelenić.

Generalni sekretar Nemanja Marijan istakao je da je veliko zadovoljstvo što se Svetska liga igra u Beogradu, a posebno na Tašu.

„Ovo takmičenje se posle izvesnog vremena vraća na otvoreni bazen na Tašmajdanu i za sada sve ide dobro. Imamo iskusnu ekipu ljudi koja je radila na organizaciji najvećih takmicenja. Organizacija se odvija pod budnim okom Svetske federacije i pod strogim standardima. Dosta je veliki izazov za nas. Pre tri godine smo imali Evropsko prvenstvo i gde smo se dobro pokazali. Ne sumnjam da će to i ovog puta biti na najvišem mogućem nivou“, rekao je Marijan.

On je dodao da će postojeće tribine na Tašmajdanu biti dopunjene montažnim tribinama.

„U punom kapacitetu ćemo imati oko 4.000 mesta. Za šest dana turnira biće odigano 24 utakmice, nagradni fond turnira je oko 350.000 dolara, ali to nije najvažnije, jer je cilj da svi na ovo takmičenje dolaze da pobede i da se kvalifikuju za OI. Mi dosta optimistično čekamo ovo takmičenje, jer ga igramo kod kuće“, rekao je Marijan i istakao da je Svez pripremio kapmanju „Na tribine za delfine“.

„Cilj nam je da pokrenemo domaću publiku i apelujemo na sve da umesto od kuće i ispred svojih televizora ovaj turnir isprate tamo gde se dešava, na Tašmajdanu. Želimo da tribine ispunimo našim navijačima, a bazen pravom energijom i pravom podrškom. Podsetiću vas da kada smo prošle godine poslednji put napunili tribine bazena „25. maj“ da bismo naše vaterpoliste ispratili na Evropsko prvenstvo, oni su se vratili sa zlatom. Jer svaki put kada im pružimo podršku oni nam višestruko vrate, nebrojenim medaljama i besprekornim ugledom na svetkoj sportskoj sceni“, zaključio je Marijan.

Prodaja ulaznica počeće početkom maja, a organizatori najavljuju da će cene biti pristupačne.

Završni turnir Svetske lige održaće se u Beogradu od 18. do 23. juna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.