U trendu

Jelenić: Uz pomoć Vučića više nemamo dugove

BEOGRAD – Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VŠ) Viktor Jelenić rekao je danas da VŠ od sada radi pod novim okolnostima jer više nema dugove.

„Više ne postoji dug saveza! Kada sam govorio na Skupštini u aprilu dug je iznosio 1,3 miliona evra, a sada smo na nuli. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji nam je pomogao da rešimo tešku situaciju i da krenemo od nule“, rekao je Jelenić na konferenciji za medije.

Kako je naveo, u narednom periodu Savez će učiniti sve da na najbolji način reši i probleme klubova.

„Kontinuitet medalja postoji decenijama. Da bi tako bilo i ubuduće moramo da podignemo klubove, pre svega Partizan i Crvenu zvezdu koji su najprepoznatljiviji, ali naravno i ostale u Srbiji. Oni su baza stvaranja igrača. Baza uspeha nacionalnih selekcija. Tako možžmo da budemo konkurentni rivalima u Evropi“.

Jelenić je istakao i da će Partizanu biti pružena pomoć oko bazena.

„Bez Partizana ne bi bilo jugoslovenskog i srpskog vaterpola. Imali su odlične uslove, vrhunske trenere, sada je to palo. Moramo da ga podignemo, da Zvezdi omogućimo bolje uslove, više termina za trening. Kroz razgovore sa lokalnom samoupravom pokušaćemo da dođemo u situaciju da se što više dece bavi vaterpolom. Da ne budu na ulici i time bi izvršili svoju društvenu odgovornost“, poručio je on.

Generalni sekretar Nemanja Marijan najavio je i da će se Beograd kandidovati za domaćina Svetskog prvenstva 2025. godine.

„Ogromno takmičenje u pet olimpijskih sportova. Za sada je početak projekta, a videćemo dokle ćemo stići“, istakao je Marijan.

Selektor Dejan Savić iskoristio je priliku i da se našali.

„Ne znam kako ćemo sada. Do sada smo uspešno plivali kroz probleme, a kako ćemo bez problema, da krećemo od nule, to je novina za nas. Ranije bismo počinjali na minus 40 kao u Sibiru“

Zatim je u ozbiljnijem tonu dodao:

„Imamo neverovatan niz medalja. Veći broj od Jugoslavije. Moram da izrazim zahvalnost predsedniku Vučiću, ministru sporta Udovičiću i čelniku saveza Jeleniću. Prepoznati smo kao brend i više nismo sport trenutka. Uložili su ogroman napor da nam pomognu i to treba da se kaže“, jasan je Savić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar