U trendu

Jermen hoće Štefanekovo zlato, ide na sud!

Jermenski rvač Migran Arutjunjan nesportski se poneo posle finala u Riju, a naročito tokom svečane ceremonije dodele medalja i poručuje da neće odustati od zlata koje je pripalo našem rvaču Davoru Štefaneku, prenose sportski mediji.

Arutjunjan, kaže da je nameravao da skine srebrnu medalju i okači je Štefaneku oko vrata (!?), jer je „video kako naš rvač uživa u njegovom zlatu“, a poručuje i da razmatra žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani!

„Svi smi bili svedoci sudijske farse i ne možemo da budemo ravnodušni. Idemo pred Sud za arbitražu u sportu u Lozani“, izjavio je sekretar Olimpijskog komiteta Jermenije, Gračja Rostomjan.

U finalu kategorije do 66 kilograma rezultat je bio 1:1, ali je shodno pravilima u rvanju grčko-rimskim stilom pobeda, samim tim i zlato, pripala srpskom reprezentativcu, jer je on poslednji osvojio poen tokom borbe.

„Ne želim ničija objašnjenja niti izvinjenja, ne želim ništa da čujem. Ono tamo je bila pljačka koja je načinjena sportisti koji je 15 godina posvetio borbi za tu medalju. Ostao sam praznih šaka kao olimpijski šampion, ali sam postao bogat kao osoba. Srećan sam. Vidim da me ljudi vole, da im je žao zbog mene, zbog onoga što se dogodilo, da žele da promene stvari, ali običan svet nije u mogućnosti to da uradi. Ipak, ova ljubav i naklonost neće promeniti moju ljudsku prirodu“, rekao je i dodao zbog čega smatra da je opljačkan.

„Nakon što su moji treneri uložili ‘čelendž’, ostalo je bilo još pet sekundi do kraja borbe i nameravao sam da izvedem poslednji napad. Ali, kada je borba nastavljena moj protivnik je stajao predaleko. U trenutku sam shvatio da je cela borba upropašćena. Zapravo, postalo mi je jasno od prvog ‘partera’, ali neću sada da mislim o tome“.

Takođe je izjavio da je prilikom fotografisanja posle finala želeo da skine medalju i okači je Štefaneku oko vrata, a zatim da tiho ode i nikad se ne okrene, ali zbog ćerke, navijača nije to uradio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar