U trendu

Jevrosimović: Očekujemo da sutra na mitingu „padne“ i neki svetski rekord

BEOGRAD – Predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović izjavio je da će na sutrašnjem osmom Beogradskom mitingu učestvovati rekordan broj takmičara, kao i da veruje u visoke rezultate i da se nada da može da „padne“ neki svetski rekord.
„Učestvuje 150 atletičara iz 37 zemalja, od čega će naših biti 30. Hoću da se zahvalim svima koji su pomogli održavanje ovog takmičenja, koje je Svetska atletika klasifikovala kao peti – šesti najveći Indoor Meeting na svetu“, rekao je Jevrosimović na konferenciji za medije u Skupštini grada.
On se zahvalio na podršci ministarstvu za omladinu i sport, a posebno Gradu Beogradu i gradonačelniku Aleksandru Šapiću, kao i sekretaru za sport, Nikoli Peniću.
„Velika mi je čast što sam prisutan ovde i kao bivši atletičar. Grad Beograd je odlučan u nameri da pomogne srpski sport, što smo pokazali time što smo opredelili novac za organizaciju osmog „Belgrade Indoor Meetinga“. Imamo bogatu istoriju, ogranizovali smo dva velika prvenstva i nadam se da će se ovde oboriti veliki broj ličnih rekorda, to bi bila velika stvar za srpsku atletiku“, istakao je Penić.
Srpski bacač kugle Armin Sinančević, aktuelni vicešampion Evrope, izjavio je da će učiniti sve da pobedi, kao i pre dve godine.
„Daću sve od sebe da predstavim našu atletiku u najboljem svetlu. Glavni cilj je svakako Evropsko prvenstvo u Istanbulu“, rekao je Sinančević.
Miting se održava u Atletskoj dvorani na Banjici, a svečano otvaranje zakazano je za 17 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar