U trendu

Jevtić: Presrećna sam što toliko trajem

Srpska maratonka Olivera Jevtić rekla je večeras da je srećna što je izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i dodala da je presrećna što je već godinama prisutna na međunarodnoj sceni.

„To će biti pete Olimpijske igre za mene. Normu sam izborila pobedom u Podgorici na prvenstvu Balkana. Dobro poznajem tu stazu i bila sam pod malim pritiskom da izborim normu, jer sam želela što pre to da učinim da bih se na miru pripremala za Rio“, rekla je 38-godišna Jevtićeva agenciji Beta.

„To će biti veliki izazov, biće toplo u Riju, što meni odgovara. Što si stariji sunce ti je milije. Uglavnom kada završim maratonsku trku uvek sam jednocifrena (među prvih devet). Presrećna sam što toliko trajem, što imam priliku da se družim sa ostalim sportistima, mojim prijateljima i bodrim ih“, dodala je ona.

Reprezentativka Srbije u bacanju diska Dragana Tomašević je za Betu rekla je da se nada da će joj četvrte Olimpijske igre biti uspešnije od prethodnih.

„Uspela sam da izborim normu za svoje četvrte Olimpijske igre. To je velika čast za svakog sportistu. Nadam se da ću biti uspešnija nego na prethodnim Igrama. Konkurencija će biti žestoka. Ima tu prepoznatljivih škola, tu je i Hrvatica Sandra Perković, kao veliki favorit, ali pojavile su se tu i Kubanke. Postepeno ulazimo u trening. Imali smo dužu sezonu, ali naš cilj za sledeću godinu je svakako dobar rezultat u Riju“, rekla je Tomaševićeva.

Bacač kugle Asmir Kolašinac izjavio je za agenciju Beta da srpski sportisti neće biti samo posmatrači u Riju.

„Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da idemo u Rio kao jedan tim. Što više srpskih sportista bude, to je bolje. San svakog sportista je da ode na Olimpijske igre. Konkurencija će biti velika, ali tamo nećemo biti samo posmatrači“, rekao je Kolašinac.

Reprezentativka Srbije u kajaku Nikolina Moldovan rekla je da presrećna zbog velikog broja kajakaša na Igrama u Riju.

„Nas 10 kajakaša je izborilo normu za Rio. Prezadovoljna sam zbog te činjenice. Imali smo dobre rezultate na Svetskom prvenstvu. Pripreme su uveliko počele, od 15. novembra idemo u Tursku, pošto smo napravili drugačiji plan, preći ćemo na veslo, jer sa 3.000 do 4.000 izveslanih kilometara želimo da dočekamo Rio“, rekla je Moldovan za agenciju Beta.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta naredne godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar