U trendu

Jokić briljira – 40 poena u Medison Skver Gardenu! Meloun: Već sada je zvezda (video)

Nikola Jokić nastavlja da pomera standarde, ostvario je rekord karijere sa 40 poena u pobedi Denvera nad Njujorkom 131:123, prenose sportski mediji.

Jokiću su nedostajala tri poena da nadmaši učinak Predraga Stojakovića, koji sa 42 drži rekord među srpskim košarkašima u NBA ligi.

Bez obzira na kvalitete Niksa, Medison Skver Garden je mesto na kojem se meri košarkaška veličina u NBA ligi, svojim učincima na tom mestu se ponose legende poput Majkla Džordana i Kobija Brajanta, a sada rame u rame s njima stoji i mladi Somborac.

U svojoj tek drugoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, Jokić je bio glava zvezda u njujorškom hramu košarke, gde je zasenio čoveka koji je glavna asocijacija na košarku Nagetsa i Niksa u poslednjih 15 godina, Karmela Entonija.

https://www.youtube.com/watch?v=_BK9MfqXeN4

Jokić je postigao više poena nego što je proveo minuta na terenu (37), pogodio je 17 od 23 šuta iz igre, ubacio i dve trojke iz tri pokušaja, te imao devet skokova (četiri u napadu), pet asistencija, te po dve blokade i izgubljene lopte.

Već u prvom poluvremenu je najavio najbolje veče u karijeri jer je za 17 minuta postigao 15 poena promašivši svega jedan od osam šuteva za dva poena.

Meloun: Jokić je već sada zvezda NBA lige

Nova sjajna partija košarkaša Denvera Nikole Jokić i postignutih 40 poena protiv NJujorka (131:123) u NBA ligi oduševila je njegove saigrače i trenera Majka Melouna.

Jokić je postao tek drugi igrač u istoriji Nagetsa koji je dao više od 40 poena u najpoznatijoj hali u NBA – Medison Skver Gardenu, posle Davida Tompsona koji je to učinio davne 1978. godine.

„Jokić nije zvezda u nastajanju, već je to sada. Njegove brojke sada sve govore. Velike stvari radi protiv sjajnih igrača, čak onih sa Ol-Stara. Dobiće sve što bude hteo jer zaslužuje svojim radom i ponašanjem“, rekao je trener Majk Meloun.

Pohvale na račun srpskog reprezentativca izneli su i saigrači Derel Artur i Geri Heris.

„On je neverovatan. I prošle godine sam rekao da će biti zvezda. Težak je za čuvanje, čak 10 puta jači smo u napadu kada je on na terenu. Svakog saigrača pravi boljim, sjajan je, a tek mu je 21. godina“, naveo je Artur, a potom se Heris nadovezao.

„Jokić ide u svom ritmu, a mi ga sledimo. Igra sa velikom lakoćom“, poručio je Heris.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar