U trendu

Jokić mora da preseče: Srpska javnost nestrpljivo čeka odluku mladog centra

Dilema da li će Nikola Jokić zaigrati na predstojećem Evrobasketu za Srbiju, bar zvanično još nije rešena. Iako je selektor Aleksandar Đorđević upisao ime krilnog centra na širi spisak nacionalnog tima, ipak nije mogao, ili nije želeo, direktno da odgovori na novinarsko pitanje „Da li očekuje da mladi as preskoči ovo takmičenje“, nego je reternirao pitanjem „Da li se ja zovem Nikola Jokić“?

Prema nezvaničnim saznanjima, Jokić, koji je već nekoliko meseci pod „pritiskom“ Denvera da eskivira reprezentativne obaveze ovog leta kako bi spreman i odmoran uskočio u novu NBA sezonu, pre izvesnog vremena obavio je razgovor sa Đorđevićem.

Selektor je izneo mišljenje mladom krilnom centru da ako ne može da igra ili ima bilo koji drugi razlog da preskoči pripreme nacionalnog tima, to lično saopšti saigračima iz nacionalnog tima.

– Još ne znam ništa – izjavio je Jokić krajem maja, prilikom posete završnim utakmicama basket turnira „Kad porastem biću Joker“, u Novom Beogradu.

Očigledno da se čeka njegov potez, odnosno da kaže da li može ili ne, odnosno da će srpska javnost na odgovor sačeka dok se ne oglasi, ili za desetak dana kada će biti skraćivanje spiska na 18 imena, a najkasnije do 20. jula, kada je zakazano okupljanje glavnih kandidata za „operaciju Evrobasket 2017“.

Kako god da bude, najvažnije je za reprezentaciju, kada se okupi, da selektor zna na koga može da računa.

Ukoliko bi se Nikola Jokić odazvao pozivu, prema dogovoru FIBA i NBA, mogao bi da trenira s nacionalnim timom maksimalno pet nedelja, ne računajući i samo takmičenje. Pošto Evrobasket počinje 31. avgusta, znači da bi se treninzima Srbije Nikola priključio najranije 27. jula, samo sedam dana po okupljanju, prenose Novosti.

Nikola Jokić je jedan od favorita za nagradu za „Asistenciju sezone“ u NBA ligi, a veliku podršku dobio je i od lokalnog bejzbol kluba. Motivisani Jokićevim spektakularnim proigravanjem iza leđa, igrači Kolorado Rokitsa su „kopirali“ Srbina i pozvali navijače da mu daju svoj glas.

Jokić ima žestoku konkurenciju u Stefu Kariji i Krisu Polu, a glasanje traje još dva dana.

Potrebno je da na „Tviteru“ ili „Fejsbuku“ napišete Nikola Jokić #AssistOfTheYear.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.