Jokić: Timskom igrom do pobede protiv SAD u finalu OI

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Jokić rekao je večeras da će njegova ekipa rasterećeno ući u finalni duel Olimpijskih igara sa selekcijom SAD, ali da veruje da ima šansu da pobedi aktuelnog šampiona ako prikaže timsku igru.

“Nisam mogao oka da sklopim sinoć, finale Olimpijskih igara je velika stvar. Nema umora, ne znam kako je to moguće. Jedva čekamo finale protiv SAD, videćemo kako će biti. Kidamo jedan za drugog, pogledajte kako igramo odbranu. Ima grešaka, ali kada jedan pogreši svi pokušavaju to da poprave. To nas krasi, timski duh i timska odbrana. U meč idemo rasterećeno sa željom za pobedom”, rekao je Jokić novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkaši Srbije igraju sutra od 20.30 protiv selekcije SAD u finalu olimpijskog turnira.

“Kada sam igrao za selekciju do 19 godina na Svetskom prvenstvu u Pragu, u četvrtfinalu smo igrali protiv Hrvatske, u polufinalu protiv Australije a u finalu protiv SAD, kao i sada u Riju. Lepo je poredjenje, ali nadam se da neće biti isti ishod finala. Pokazali smo sebi da možemo, da oni nisu ništa posebno. Jeste da igraju u najboljoj ligi sveta i da su ti igrači nosioci svojih timova, ali imamo šanse. Uz našu timsku igru možemo da ih pobedimo. Uvek igramo da pobedimo, jedan za drugoga i uvek ćemo se držati toga”, rekao je Jokić.

(Beta)

Ostavite komentar

Oznake