U trendu

Jović: Nadam se da ću pronaći starog sebe

FIRENCA – Srpski fudbalski reprezentativac Luka Jović izjavio je danas da se nada da će u Fjorentini pronaći „starog sebe“ i da je uveren da poseduje kvalitet da igra na vrhunskom nivou.

Jović je govorio za zvanični sajt UEFA povodom današnjeg meča prvog kola A grupe Lige konferencija između Fjorentine i letonskog RFS (Fudbalska škola Rige) i istakao da je klub iz Firence favorit da osvoji trofej u trećem po rangu evropskom takmičenju.

„Svi bismo voleli da igramo u Ligi šampiona, ali hvala bogu da postoji Liga konferencije, pa imamo priliku da igramo to takmičenje i oprobamo se u Evropi. Mislim da smo među favoritima da ga osvojimo. Moramo da se prilagodimo svakom protivniku, ali siguran sam da možemo da stignemo do finala“, rekao je Jović.

Podsetio je da je prethodnih godina osvojio Ligu šampiona i igrao polufinale Lige Evrope, pa se nada uspehu i trofeju i u ovom takmičenju.

„Pre svega, želim da se vratim na svoj prethodni nivo, jer znam da to mogu. Uveren sam u kvalitet koji posedujem. Pred nama je duga, iscrpljujuća sezona, ali nadam se velikom broju golova i tome da ću opet da pronađem starog sebe“, rekao je Jović za sajt UEFA.

Srpski centarfor prisetio se prve utakmice u Ligi šampiona u karijeri.

„Sećam se dobro svog prvog meča u Ligi šampiona, mesec i po ili dva pošto sam potpiso za Benfiku. Igrali smo protiv Bajerna. Imao sam 18 godina i tek što sam stigao iz Srbije. Ušao sam u igru u 85. minutu i ništa mi nije bilo jasno. Bio je prekid i stajao sam pored Roberta Levandovskog i Artura Vidala, gledao sam ih i razmišljao kako je ovo moguće, da li je ovo san ili java, šta se dešava…“, ispričao je Jović.

Čak je, kaže, uspeo da zabeleži i jedan šut na toj utakmici, poluvolej levom nogom.

„Dok je lopta išla ka golu mislio sam da će to da bude evrogol, ali Manuel Nojer je samo napravio jedan korak na stranu, bacio se i uhvatio loptu. Shvatio sam tada da moram još mnogo da radim da bih igrao na tom nivou“, prisetio se Jović.

Bivši napadač Crvene zvezde ovog leta je došao u Firencu iz Real Madrida, a za tim sa „Artemio Frankija“ postigao je jedan gol na sedam utakmica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.