U trendu

Jović: Poseban je osećaj osvojiti Kup u rodnom gradu

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović rekao je da je srećan što je osvojio Kup Radivoja Koraća u rodnom gradu i da je pobeda protiv Partizana dobra uvertira za duel sa Galatasarajem u Evroligi.

„Ovo je poseban osećaj. Osvojio sam drugi Kup, prošle godine nisam igrao i bilo mi je teško da na ekranu gledam šta se dešava na terenu. Ove godine sam opet tu i drago mi je što sam ponovo osvojio Kup u rodnom gradu“, rekao je Jović novinarima u Nišu.

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su sinoć u Nišu Kup Radivoja Koraća, pošto su u finalu pobedili Partizan sa 74:64.

„Utakmica je bila dobra, kao i svaki derbi. Nije bitno koliko igrača fali, uvek je velika borba. To ne znači da je neki od timova u zaostatku. Videli smo da se Partizan odlično držao bez nekolicine igrača. Dobro su nas namučili. Ostvarili smo cilj, što je najbitnije“, naveo je on.

Jović je dodao da su utakmicu prelomile „trojke“ Marka Simonovića i Marka Gudurića.

„Nije bitno kolika je razlika, već da smo pobedili. Sa Partizanom je uvek neizvesno, tako će biti i u Jadranskoj i domaćoj ligi. Ovo je izuzetno važna utakmica za samopouzdanje. Sada nam predstoje veoma bitni okršaji u Evroligi“, rekao je on.

Upitan o atmosferi u hali Čair, Jović je rekao da je bila fantastična, ali da nije ljubitelj pirotehnike.

„Uvek je napeto. Nisam ljubitelj pirotehnike koja upada na teren. Igrači nisu ni za šta krivi. Najviše nagrabusimo mi na terenu, ali valjda će i to doći na neki nivo“, rekao je on.

Jović je naveo da u ekipi nisu hteli da rizikuju sa Milkom Bjelicom i Nejtom Voltersom, ali da bi igrali da je bilo potrebe i dodao je pobeda u Kupu dobra uvertira za utakmicu sa Galatasarajem.

„Čekamo njih dvojicu i samo da smo zdravi. Ostalo ćemo da pokažemo na terenu jer je teren jedino merilo“, rekao je on.

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić rekao je da je pobeda u Kupu podstrek za dalji rad i dodao da nije imao tremu.

„Nisam takav tip da imam tremu. Bio sam opušten koliko god sam mogao. Nadam se da sam radio prave stvari na terenu“, rekao je on.

Dobrić je na turniru imao problema sa povredom prsta, a upitan kako se osećao on je rekao: „Šta ću, moram, svi mi tako radimo, preko bola. To je sve normalno“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar