U trendu

Jović: Radujemo se ali smo i tužni

Trener Tijane Bogdanović Dragan Jović rekao je da je osvajanje srebrne medalje u Riju vrhunski rezultat za nju i dobro za naš sport i državu alije izrazio zaljenje što što su sudije odlučile da nije osvojila poen za izjednačenje i dale joj šansu za zlatnu medalju.

„Korejka je vrlo iskusna, ovo je korejski sport i neću da kažem da je lobi povukao na drugu stranu, ali mislim da jeste bilo padanje u poslednjoj sekundi i da je trebalo da se ide na zlatni bod pa šta bude. U svakom slučaju, ovo je vrhunski rezultat za nju, dobro je za naš sport i za državu. Radujemo se, ali smo trenutno tužni.“, rekao je Jović novinarima.

Prema njegovim rečima, Bogdanovićeva je danas bila najbolja u svojoj kategoriji, ali takav je sport.

„Drugo mesto sa 18 godina. Pred njom su bar još dve Olimpijade“, dodao je on.

Na snimku je delovalo kao da je Korejka pala pre isteka vremena, ali je posle pregledanja snimka odlučeno da nije.

„Nije poželjno da se komentariše suđenje. Mi smo novi sport i ne pravimo incidente, jer se to dešava. Mislim da će o ovome da se priča. Ako smo mi u pravu, ove sudije će biti kažnjene, ali mi to ne možemo da promenimo. A možda i neće“, rekao je Jović.

Srbija nije završila takmičenje u tekvondou u Riju, pošto u subotu Milica Mandić brani zlato iz Londona.

„Sad svu energiju usmeravamo na Milicu i njen dan, 20. avgust. Daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja“, rekao je Jović.

Mlada srpske reprezentativke u tekvondou Tijane Bogdanović je jutros osvojila srebrnu medalju u Riju, u kategoriji do 49 kilograma, pošto je u finalu izgubila od Korejke Kim Sohui sa 7:6.

Bogdanovićeva je u poslednjem sekundu meča izgurala rivalku sa terena, osvojila poen za izjednačenje, ali su sudije nakon pregledanja snimka odlučile da je vreme isteklo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.