Juniori Srbije – prvaci sveta

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu sveta u Almatiju, pošto su danas u finalu savladali Italiju sa 13:12 (4:1, 3:4, 5:6, 1:1).

ALMATI -Vaterpolisti Srbije osvojil su zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu sveta u Almatiju, pošto su danas u finalu savladali Italiju sa 13:12 (4:1, 3:4, 5:6, 1:1).

Izabranici selektora Vladimira Vujasinovića uspeli su velikom borbom da nadigraju branioce titule i okite se najsjajnijim odličjem.

Dva odlična tima borila su se do poslednjeg sekunda. Srbija je odlicno počela, povela sa 2:0,pa sa 4:1 i činilo se da će se sve odvijati po Vujasinovićevim željama.

Srbija je tri razlike čuvala do finiša druge četvrtine kada je 22 sekunde pre velikog odmora tim Fernanda Pešija smanjio na 7:5. U trećem delu posle 95 sekundi italijanski selektor je isključen.

Na sceni je bio Ravina koji je sa tri uzastopna gola doneo Italiji prvo izjednačenje 8:8. Posle toga Italija je preokrenula na 10:9, da bi Srbija našla snage da se ponovo vrati u igru i povede 11:10, pa 12:11 pred poslednju četvrtiu.

Tu dugo nije bilo golova. Sredinom cetvrtine Espozito je uspeo još jednom da izjednači da bi odlični Gogov sa osam metara doneo pobedu Srbiju, pošto je Dobožanov u poslednjem napadu Italije odbranio udarac Espozita.

Po pet golova za Srbiju postigli su Draško Gogov i Gavril Subotić, dva gola dao je Ivan Gvozdanović, a strelac jednog bio je Mateja Arsanović.

Bronzanu medalju osvojila je Mađarska, pobedom nad Grčkom rezultatom 13:12.

Subotić i Dobožanov najbolji na SP

Član juniiorske vaterpolo reprezentacije Srbije Gavril Subotić i golman Lazar Dobožanov proglašeni su za najboljeg igrača i čuvara mreže na šampionatu sveta u Almatiju.

Subotić je u finalnom meču postigao pet golova, dok je Dobožanov  sjajno odbranio levom rukom poslednji šut Espozita na gol, koji je mogao da uvede utakmicu u produžetke.

(Tanjug)

Jedan komentar

Ostavite komentar