U trendu

Juniorke Srbije šampionke Evrope

Ženska juniorska reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Djeru u disciplini vazdušna puška.

Zlatnu medalju su osvojile Milica Babić, Sanja Vukašinović i Marija Kolarević.

Posle bronze u Arnhemu 2015. godine, juniorke Srbije su u Djeru stigle do zlata sa pogodjenim 1.242,1 kruga, što je ujedno i novi državni rekord, saopštio je Streljački savez Srbije.

Srebrnu medalju osvojila je reprezentacija Rusije, dok je bronza pripala Nemačkoj.

Milica Babić je u pojedinačno finale ušla kao treća, ali je na kraju zauzela peto mesto, dok je Sanja Vukašinović bila sedma.

„Finale je bilo veoma kvalitetno, juniorke gadjaju sve bolje iz godine u godinu… Prezadovoljna sam ekipnim zlatom sa veoma visokim rezultatom“, rekla je Babić.

Marija Kolarević je sa samo 14 godina debitovala na evropskoj sceni, za plasman u pojedinačno finalo nedostajalo joj je 0,8 krugova, ali je osvojila ekipno zlato.

„Bila sam blizu pojedinačnog finala, ali sam u poslednjoj seriji imala dosta loših pogodaka i nisam prošla. Ali, i ovo je za mene bio izuzetan trenutak, jer se prva velika medalja zauvek pamti“, rekla je ona.

Muška juniorska reprezentacija osvojila je 11. mesto od 11 selekcija sa 1.696 krugova. Zlato je pripalo Rusiji, drugi su bili Ukrajinci, dok je treće mesto pripalo Nemačkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar