U trendu

Juventus i Bajern odigrali nerešeno 2:2

Fudbaleri Juventusa i Bajerna iz Minhena odigrali su večeras u Torinu 2:2, u prvoj uakmici osmine finala Lige šampiona.

Bajern je poveo golovima Tomasa Milera u 43. minutu i Arjena Robena u 55. minutu, a Juventus je izjednačio preko Paula Dibale u 63. i Stefana Sturara u 76. minutu.

Kapiten Bajerna Filip Lam odigrao je večeras 100. utakmicu u Ligi šampiona i postao tek drugi nemački igrač kome je to pošlo za rukom, a ispred je samo bivši golman Bajerna Oliver Kan sa 103. utakmice.

Bajern je od početka utakmice napadao, a prvu priliku imao je bivši igrač torinskih crno-belih Arturo Vidal, kada je pokušao iz voleja, ali je golman Juventusa Djanluidji Bufon uspeo da odbrani.

Juventus je u 12. minutu imao dobru šansu, loptu je na sredini terena osvojio Pol Pogba i dodao do Dibale po levoj strani, Francuz je prosledio do bivšeg igrača Bajerna Marija Mandžukića koji je šutirao preko gola.

Minut kasnije Bajern je mogao da povede. Robert Levandovski je posle dodavanja Lama izbio iskosa sa desne strane pred golmana Bufona, dodao je loptu do Milera koji je nije najbolje zahvatio, što je iskoristio defanzivac domaćih Leonardo Bonući i otklonio opasnost.

Ekipa Pepa Gvardiole je imala inicijativu, stalno se igralo na polovini Juventusa. Novu šansu Bajern je imao u 23. minutu, kada je Arjen Roben šutirao preko gola, a zatim je pokušao i Huan Bernat, ali je Bufon nekako uspeo da odbrani.

Bajern je poveo u 43. minutu. Roben je sa desne strane centrirao na drugu stativu, Kosta je vratio loptu u srce šesnaesterca, ona je stigla do Milera koji je poslao u mrežu pored Bufona.

Juventus je počeo sa nešto ofanzivnijom igrom u drugom poluvremenu, ali je šampion Nemačke posle kontranapada duplirao vodjstvo u 55. minutu lepim golom Robena, koji se posle asistencije Levandovskog oslobodio dvojice čuvara i levom nogom poslao loptu u dalji ugao.

Osam minuta kasnije crno-beli su smanjili zaostatak. Pogrešila je odbrana gostuju, do lopte je došao Mandžukić i dodao do Dibale kome nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu. Posle gola Juventus je zaigrao hrabrije. Ponovo je Mandžukić osvojio loptu, vukao je i dobro pronašao Huana Kvadrada, koji je u 68. minutu dobro šutirao, ali je golman Manuel Nojer izbacio loptu u korner. Minut kasnije pokušao je i Pogba, ali je lopta otišla pored stative.

Crno-beli su potpuno kontrolisali drugo poluvreme i stigli do izjednačenja.

U 69. minutu Sturaro je zamenio Samija Kediru a sedam minuta kasnije je izjednačio i to posle asistencije Alvara Morate, koji je minut pre gola zamenio Dibalu. Ponovo je akciju počeo Mandžukić, dodao je do Morate koji je glavom prosledio loptu do Sturara, a ovaj je pogodio vrh mreže. Nedugo zatim Stefan Lihtštajner je centrirao do Pogbe ali je francuski napadač glavom poslao loptu preko gola.

Bajern je posle toga pokušavao da postigne gol, Gvardiola je u 84. minutu u igru ubacio Franka Riberija koji je tri minuta kasnije dobro centrirao sa leve strane u peterac, ali Levandovski nije uspeo da je stigne. Posle toga u šansi je bio i Mehdi Benatija, ali je glavom poslao loptu preko gola.

Juventus je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena pokušao preko Bonućija, ali je loptu uhvatio Nojer, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Revanš utakmica igraće se 16. marta u Minhenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.