U trendu

Juventus posle preokreta pobedio Milan u velikom derbiju

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras posle preokreta na gostujućem terenu Milan sa 2:1, u utakmici 32. kola italijanskog prvenstva i stekli devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli.

Milan je na svom San Siru poveo u 18. minutu golom Aleksa, a Juventus je izjednačio golom Marija Mandžukića u 27. minutu. Pobedu italijanskom šampionu doneo je Pol Pogba golom u 65. minutu.

Juventus sada ima 76 bodova na prvom mestu, devet više, ali i utakmicu više od drugoplasiranog Napolija. Sa druge strane, ekipa Siniše Mihajlovića je vezala drugi poraz i pet poslednjih utakmica je bez pobede, pa zauzima šesto mesto na tabeli sa 49 bodova.

Milan je bolje počeo utakmicu, imao je dobru šansu u 11. minutu kada je Mario Baloteli iz slobodnog udarca prebacio živi zid, lopta je pala pred gol crno-belih, ali je golman Djanluidji Bufon izbacio loptu sa gol linije.

„Roso-neri“ su poveli u 18. minutu golom Aleksa, koji je u srcu šesenaesterca bio najviši u skoku posle kornera koji je izveo Baloteli.

Posle četiri minuta u dobroj šansi da izjednači bio je Stefan Lihtštajner, ali se nije dobro snašao. Crno-beli su izjednačili u 27. minutu golom Marija Mandžukića, koji je dobro reagovao u šesnaestercu posle dodavanja Alvara Morate.

Juventus je mogao da povede u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, ali je Lihtštajner loše zahvatio loptu i šutirao pored stative.

U 51. minutu poništen je gol Balotelija, pošto je loptu ubacio rukom u mrežu. Na početku te akcije Bufon je odlično odbranio šut Karlosa Bake, a lopta je zatim pogodila prečku, pa je do nje došao Baloteli.

Juventus je posle toga preuzeo inicijativu, Pol Pogba je u 60. minutu iz slobodnog udarca pogodio prečku, ali je pet minuta kasnije bio preciziniji, kada je posle kornera Klaudija Markizija spustio loptu grudima i poslao je u gol.

Milan do kraja utakmice nije uspeo da napravi ozbiljniju šansu, pa je Juventus ostvario 24. prvenstvenu pobedu.

Pre početka utakmice navijači Milana su na tribini napravili koregorafiju i odali počast legendarnom fudbaleru i treneru tog kluba Čezareu Maldiniju, koji je umro prošle nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.