U trendu

Kahriman i Rendulić: Ovaj tim ima potencijal, stekli smo ogromno iskustvo

Nisu uspeli fudbaleri Crvene zvezde da se domognu poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, niti da obezbede učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, prenose sportski mediji.

Crveno-beli će, ipak, imati još jednu priliku da se plasiraju u masovnije, ali manje popularno UEFA takmičenje.

Ime rivala saznaće u petak, a dvojica među najiskusnijima u timu Miodraga Božovića, golman Damir Kahriman i štoper Zoran Rendulić, veruju da ekipa može da izvuče pouke iz dvomeča sa petostrukim uzastopnim prvakom Bugarske.

„Pokazali smo navijačima da imamo veliku želju, stvarno mislim da ovaj tim ima potencijal. Potrebno je da izvučemo pouke iz ovih utakmica i vidimo šta mora bolje da se radi“, izjavio je Rendulić.

„Atmosfera na tribinama je stvarno bila neverovatna. To je nešto što ne može da se opiše rečima, već mora da se doživi. Mislio sam da mogu da igram još jednu utakmicu“, oduševljen je bio Zoran Rendulić.
„Izborili smo dve nerešene utakmice i možda je to naš maksimum u ovom trenutku. Čestitam Ludogorecu, koji je zasluženo prošao dalje. Ovo je bila utakmica na visokom nivou i ogromno iskustvo za nas. Kada smo izborili produžetke, nadali smo se penalima, ali nemamo za čim da žalimo. Trebalo bi da budemo srećni zbog ambijenta i utakmice na ovakvom nivou. Cele prošle sezone smo priželjkvali ovakve utakmice“, reko je Kahriman.

Rendulić, takođe, priznaje da je Ludogorec zasluženo prošao.

„Imali smo dve egal utakmice. Ovaj revanš je klasičan primer da Evropa ne prašta greške. Imali smo šanse, ali u produžetku je presudilo njihovo iskustvo“, smatra štoper crveno-belih.

Iskusni defanzivac nije želeo da komentariše isključenje Gelora Kange „vruće glave i bez odgledanog snimka“, dok je golman stao u odbranu gabonskog veziste, isključenog odmah po okončanju prvog poluvremena, kada je na putu ka svlačionici odgurnuo protivničkog igrača.

„Bio sam već u tunelu kada se to dogodilo, ali sve je to žar sporta. Dešavaju se takve stvari i moramo da idemo dalje. Mi smo tim i živimo jedan za drugog. Nije nas taj karton poremetio toliko, jer nas je ostalo 10 na 10“, podsetio je Kahriman da su pre isključenja Kange gosti ostali sa igračem manje.

Čuvar mreže se osvrnuo i na drugi gol Ludogoreca u Beogradu, kada mu je lopta prošla „kroz ruke“ posle šuta Vandersona.

„Nezgodno je odskočila, hteo sam da je oborim… Ne znam i sam šta se desilo, moraću da vidim snimak“, tužnim glasom je konstatovao Kahriman.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.