U trendu

Kajakaš Bojan Zdelar: Olimpijske igre su velika čast

BEOGRAD – Srpski kajakaš Bojan Zdelar izjavio je da mu je čast što će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Olimpijske igre su najkvalitetnije takmičenje na svetu i samim tim samo probrani sportisti imaju priliku da nastupaju na njima. Meni je velika čast što ću sa 21 godinom nastupati prvi put na Olimpijskim igrama. Biću jedan od najmlađih takmičara u mojoj konkurenciji i nadam se đto boljem plasmanu“, rekao je Zdelar.

Za sajt KS S naglašava da što se samog takmičenja tiče, u Tokiju neće biti nepoznanica, a raduje se atmosferi olimpijskog sela.

„Šti se tiče samog takmičenja i konkurencije to je identično kao na našm evropskim i svetskim prvenstvima tako da ni tu ništa nije strano. Ono što je novo jeste cela atmosfera koju Olimpijske igre nose. One su najveće planetarno takmičenje i samim tim zavređuju najveću pažnju. U olimpijskom selu boravi deset hiljada sportista i tu ću imati prilike da se upoznam i da vidim neke od naših najboljih sportista, ali i iz drugih zemalja“, objašnjava Bojan.

Osim u svojoj glavnoj disciplini, jednosedu na 1.000 metara, Zdelar će u Tokiju veslati i u jednosedu na 200 metara.

“S obzirom da trke na 200 metara počinju kada se takmičenje u hiljadarki završi, imaću dovoljno vremena da se odmorim i pripremim kako bi i u toj disciplini mogao da dam svoj maksimum“, dodao je on.

Olimpijske igre su počele u petak, neki od sprkih sportista već su osvojili prve medalje i mladi kajakaš uspeh članova srpskog tima vidi kao podstrek za što bolje rezultate.

“U poslednje vreme mi je najbitnije da izveslam svoju najbolju trku i da pružim svoj maksimum. Kad to uradim plasman obično bude veoma dobar. Ukoliko uradim sve što treba da uradim, biću zadovoljan i plasmanom“, zaključio je Zdelar.

U olimpijskom timu Srbije u konkurenciji kajak sprinta, osim Bojana Zdelara, takmicičhe se još i Strahinja Stefanovič i Milica Novaković.
Kajakaši put Tokija kreću sutra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.