U trendu

Kajakaši „upalili vesla“: Prvi koraci ka novim medaljama

BEOGRAD – Najbolji srpski kajakaši otvorili su novu sezonu na Kupu Srbije na Adi Ciganliji i počeli misiju osvajanja nove medalje na Olimpijskim igrama.

Milenko Zorić, koji je s Markom Tomićevićem osvojio srebro u Rio de Žaneiru, istakao je da je glavni cilj za ovu sezonu norma za Tokio.

„Glavni cilj je da ispunimo olimpijsku normu za Igre u Tokiju, a nju ćemo pokusati da izborimo na Svetskom prvenstvu u Segedinu u avgustu. Pre toga imamo Evropske igre u Minsku i dva Svetska kupa. Moj partner Marko Tomićević i ja smo, do sada u jednoj trci u kojoj smo nastupali, osvojili medalju. Po tome gledano, velike su nam šanse. Moramo da budemo među prvih šest čamaca na SP, što ipak nije lako. Imamo velike šanse, ali moramo da budemo u dobroj formi i da pokažemo koliko vredimo“, rekao je Zorić Tanjugu.

Marko Dragosavljević bio je zadovljan posle prve trke na 200 metara.

„Nadam se ću pobediti na 200 metara i da ću se izboriti za nacionalnu selekciju, da idem na Svetske kupove u Poznanj i Duisburg, gde bi veslao u jednosedu i četvorosedu. Posle tih takmičenja, onda mogu da pričam za Evropske igre u Minsku. To će mi biti najjaca kontrola pre Svetskog prvenstva, gde ćemo se boriti za olimpijsku normu“, rekao je Dragosavljević.

Marko Novaković istakao je da je za prvu trku sve bilo zadovoljavajuće.

„Za prvu trku ove sezone, ovo je super. Svi momci su sjajni i drago mi je što s njima mogu da se borim. Posle Kupa Srbije možda da odmorim dan-dva i onda ću da nastavim dalje s treninzima za period koji nas čeka do avgusta i Svetskog prvenstva, koje je najbitnije u sezoni da se izbori olimpijska norma. Sve zavisi šta ću veslati, ali i za 200 i 500 metara je prilično gust raspored. Biće potrebno da damo sve od sebe“, rekao je Novaković.

Selektor Bora Sibinkić zadovoljan je odzivom takmičara na Kupu Srbije.

„Ovo je prvo takmičenje u zemlji koji organizuje Kajakaški savez Srbije, i to je kontrolno takmičenje za kandidate za nacionalni tim. Raduje me što ima jako mnogo takmičara. Tu je ekspanzija juniora, kadeti, seniori, dosta devojčica je došlo… Što se početka tice, zadovoljan sam, a o rezultatima ćemo posle finalnih trka. Posle toga ćemo po pravilnicima koje imamo odrediti jednosede koji će ići kroz dalje filtere za nacionalni tim koji će nastupiti na Svetskim kupovima i na Prvenstvu sveta u avgustu“, rekao je Sibinkić.

On je dodao je da je to takmicenje jedina šansa za olimpijsku normu za koju će se jezgro tima izabrano na Kupu spremati i pokušati da je izbori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar