U trendu

Kajren Vilson osvojio Masters u Šangaju

Engleski igrač snukera Kajren Vilson osvojio je danas Masters u Šangaju, pošto je u finalu pobedio sunarodnika Džada Trampa sa 10:9 i osvojio svoj prvi rangirajući turnir u karijeri.

Vilson do sada nikada nije prošao četvrtfinale nekog rangirajućeg turnira, ali je danas osvojio svoj prvi trofej i nagradu od 85.000 funti. On je vodio od početka meča, sa 6:3 i 8:4 ali je Tramp uspeo da izjednači na 9:9. Vilson je u poslednjem frejmu brejkom od 75 poena ostvario pobedu.

On je kao 54. igrač sveta jedan od najslabije rangiranih igrača koji su osvojili rangirajuću titulu u istoriji snukera. Rekorder je Dejv Herold, koji je kao 93. snukeraš sveta osvojio Open Azije 1993. godine.

Vilson je pre početka turnira pobedio i tri meča u kvalifikacijama. On je na turniru pobedio Džoa Perija (5:2), Majkla Holta (5:1), domaćeg favorita Ding Đunhuija (5:4) i Marka Alena (6:1).

Tramp je do finala pobedio Roberta Milkinsa (5:0), Metjua Selta (5:4), Marka Vilijamsa (5:1), aktuelnog svetskog šampiona Stjuarta Bingama (6:3).

Vilson, koji je profesionalac od 2010. godine, će posle pobede u Šangaju popraviti plasman na svetskoj rang listi, ali je i današnjom pobedom obezbedio plasman na turnir „Šampion šampiona“, koji će se održati u novembru u Koventriju.

Sedmi snukeraš sveta Tramp je u svom devetom finalu pokušavao da osvoji petu rangirajuću titulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.