U trendu

Kandidat traži radnu grupu za Fifu

Kandidat za predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Korejac Čang Mong-Jun predložio je danas da se oformi radna grupa koja će predvoditi tu organizaciju do izbora novog predsednika, jer je prvi čovek Fife Sep Blater pod istragom.

Protiv Blatera je u petak pokrenuta istraga zbog sumnji u umešanost u kriminalne radnje, a generalnog sekretara Fife Žeroma Valkea je suspendovao Etički komitet, a Čang je takvu situaciju u svetskoj kući fudbala ocenio kao „totalno rasulo“.

„Zbog situacije u kojoj se fudbal nalazi, Fifa i kontinentalne federacije bi trebalo da razmisle o sazivanju sednica Izvršnih odbora, kao i o Kongresu Fife na kojoj bi bila osnovana radna grupa, koja bi omogućila nesmetani rad organizacije do izbora novog predsednika“, navodi se u saopštenju Čanga, bivšeg zamenika Sepa Blatera.

On je naveo da je potrebno što pre iskoreniti korupciju u Fifi, a trenutnu situaciju vidi kao priliku za sebe da pobedi na predsedničkim izborima u toj organizaciji zakazanim za 26. februar naredne godine.

Blater je 29. maja na predsedničkim izborima u Fifi dobio peti mandat, ali je četiri dana kasnije podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja nekolicine visokih zaničnika Fife u istrazi američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.

Ovaj 79-godišnji Švajcarac je više puta ponovio da će ostati na čelu Fife dok ne bude izabran novi predsednik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar