Karadžić: Nadam se da ćemo i dalje organizovati velika takmičenja

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić zahvalio je Evropskoj fudbalskoj uniji na dodeli domaćinstva Evropskog prvenstva u malom fudbalu, odnosno futsalu, i kazao da se nada da će Srbija i ubuduće biti domaćin velikih takmičenja.

„Hvala UEFA što se opredelila da turnir u futsalu poveri Beogradu. Nadam se da ovo neće biti poslednji put, već da ćemo u budućnosti organizovati i veća takmičenja“, rekao je Karadžić tokom žreba u Beogradu.

Srbija će od 2. do 13. februara biti domaćin Evropskog prvenstva u futsalu.

„Nadam se da ćemo to organizovati na najbolji mogući način i pokazati da UEFA može da računa na Srbiju. To će biti prilika da Beograd i Srbija pokazati svoje vrednosti“, kazao je Karadžić.

On je dodao da je futsal posebna igra.

„Ljudi kažu da fudbal može svako da igra, a mali fudbal samo majstori i velemajstori“, naveo je Karadžić.

Ambasador šampionata Dejan Stanković kazao je da mu je velika čast što mu je pripala ta uloga.

„Siguran sam da će sve biti na nivou, a na vama igračima je da se dkbro izigrate i pokažete umeće“, kazao je Stanković.

On je kazao da je između futsala i fudbala velika razlika.

„Imao sam prilike da u pauzama igram mali fudbal sa profesionalcima. Nebo i zemlja, to su dva različita sporta“, rekao je Stanković.

Direktor takmičenja UEFA Đorđo Marketi poželeo je sreću Srbiji i preneo pozdrave prvog čoveka te organizacije Mišela Platinija.

Okupljenima u Skupštini grada obratio se i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je putem video poruke pozvao građane da podrže srpske reprezentativce u futsalu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike