U trendu

Karadžić nezadovoljan odlukom da se Spartaku oduzmu bodovi

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da nije zadovoljan odlukom Disciplinske komisije da oduzme Spartaku četiri boda, pošto su na taj način kažnjeni igrači, „a ne glavni akteri sumnjivih utakmica – rukovodioci klubova“.

„Nisam zadovoljan odlukom Disciplinske komisije. Deca Spartaka su kažnjena oduzimanjem četiri boda i na neki način pokazan im je put u niži rang, a oni su najmanje krivi. Disciplinska komisija nije kaznila glavne aktere sumnjivih utakmica, a to su funkcioneri klubova“, rekao je Karadžić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Disciplinska komisija FSS oduzela je Spartaku četiri boda pošto je u utakmici sa OFK Beogradom u prvenstvu izveo rezervni tim.

OFK Beograd je 26. septembra na Karaburmi sa 2:0 pobedio Spartak u utakmici 11. kola Superlige u kojoj je subotički klub igrao sa rezervnim sastavom. Na tom susretu je nastupilo 11 igrača Spartaka, koji su u prvih 10 kola ukupno igrali 822 minuta.

Spartak je u obrazloženju naveo da je izveo kombinovani tim protiv OFK jer je želeo da odmori ekipu uoči duela sa Crvenom zvezdom.

„Očekivao sam da će i rukovodioci biti kažnjeni, to se nije desilo. Ovo nije kraj. Disciplinski inspektor ima mogućnost da se pozabavi tom odlukom. Ima još dva stepena pa ćemo da vidimo. Na ovaj način se ne rešava najveći problem u fudbalu, a to je nameštanje utakmica, ako ga ima. Moraju da se nađu odgovorni, a to svakako nisu igrači“, dodao je Karadžić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar