U trendu

Kasiljas: Verujem da možemo osvojiti Evropsko prvenstvo

Golman španske fudbalske reprezentacije i Porta, Iker Kasiljas, koji je u reprezentaciji proveo 16 godina, rekao je kako Hrvatska, Turska i Češka imaju dobre igrače i da bi eventualno posrtanje protiv njih moglo da stvori probleme na putu odbrane naslova prvaka Evrope.

„Nadamo se odbrani naslova evropskog prvaka. Imamo dobre igrače, ali sve je bitno – imati sreće i biti u dobroj formi. Turska, Češka i Hrvatska imaju takođe dobre igrače. Nije ovo prvenstvo kao neko prethodno gde se može izgubiti na početku pa sve ispraviti“, izjavio je Kasiljas po dolasku u kamp na zapadu Francuske.

Španija je osvojila Evropsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švajcarskoj, i 2012. u Poljskoj i Ukrajini, prenose mediji.

„Promenilo se puno stvari od te 2008. Bila je to jedna reprezentacija sa novitetom u igri i niko nas nije svrstavao među favorite. Naslov je bio zaslužen zbog igre, zbog grupe koju smo činili i zbog zemlje koja je prolazila kroz teške trenutke“, rekao je Kasiljas. „Sada, osam godina kasnije, ekipa se promenila, ovde su neki novi igrači što je normalno. Nadam se da će ‘veterani’ pomoći mladima“, dodao je.

Smatra da je pobeda na penale protiv Italije u četvrtfinalu 2008. bila prekretnica za ovu ekipu. „Do tada je postojala frustracija i pesimizam pa nam je takva pobeda nad tadašnjim svetskim prvacima dala krila. Naša budućnost počela je tokom tih penala“, rekao je. „Iza nas su slavne godine i biće teško ponoviti taj uspeh, ali verujem da možemo da osvojimo Evropsko prvenstvo“, napomenuo je.

Za njega je najvažniji trenutak bio debi za reprezentaciju 2000. godine. „I naravno naslovi evropskog i svetskog prvaka. Sve što sam doživeo proteklih godina bio je jedan neverovatan uspeh“, zaključio je Kasiljas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.