U trendu

Kecmanović u ČETVRTFINALU Tokija, spasao šest meč lopti

TOKIO – Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Tokiju, posto je rano jutros u osmini finala pobedio Britanca Danijela Evansa 6:3, 3:6, 7:6 (7:4).

Meč je trajao dva sata i 47 minuta. Kecmanović je u prvom setu napravio brejk u šestom gemu što mu je bilo dovoljno za 1:0. Evans je u drugom setu poveo 4:1, a onda je održavao prednost od tri gema i zasluženo je stigao do izjednacenja.

Velika borba viđena je u trećem setu. Kecmanović je poveo 4:1, ali je Britanac osvojio četiri uzastopna gema, preokrenuo rezultat i stigao do 5:4. Evans je na svoj servis u desetom gemu imao šest meč lopti. Međutim, Kecmanović je uspeo da se izvuče i izjednači na 5:5. Srbin je potom poveo 6:5, a onda je na servis protivnika imao meč loptu. Pobednik je na kraju odlučen u taj-brejku, koji je pripao Kecmanoviću 7:4.

Srbin će sutra u četvrtfinalu ATP turnira u Tokiju igrati protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa. Srpski i američki teniser odigrali su tri međusobna duela u karijeri, a Tijafo vodi 2:1 u pobedama.

ATP turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od 2.108.110 dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.