U trendu

Kembel: Očekujem ludnicu u Pekingu

Rivalstvo Juseina Bolta i Džastina Getlina može da proizvede „ludnicu“ na predstojećem Svetskom prvenstvu u Pekingu, rekao je danas bivši britanski atletičar Daren Kembel.

Bolt, koji je postavio svetski rekord na 100 metara od 9,58 sekundi 2009. godine na Svetskom prvenstvu u Berlinu, ove godine se bori sa povredama i tek je u petak na mitingu Dijamantske lige u Londonu trčao ispod deset sekundi – 9,87.

Kembel je naveo da je nastup u Londonu dokaz da Jamajčanin može da se suprotstavi najbržem čoveku ove godine, Amerikancu Džastinu Getlinu.

„Obojica veruju da mogu da osvoje zlato. Bolt je sada u formi, ima samopouzdanja… Getlin definitivno veruje da može da pobedi i to je ono što će dovesti do potpune ludnice u Pekingu. Rivalstvo je važno jer tera ljude napred“, rekao je Kembel za Bi-Bi-Si (BBC).

Getlin, koji je u dva navrata zbog dopinga bio suspendovan, u maju ove godine je postavio lični rekord na 100 metara od 9,74 sekunde, a ispod 9,8 trčao je još četiri puta. Ovakvi rezultati za Kembela su dokaz da se Amerikanac ne uzrujava lako i da ga ne dotiče ono što se o njemu govori.

„On je pravi rival, on ne odustaje… Ali, sada, posle petka, veoma sam uzbuđen zbog Svetskog prvenstva. Pre petka Getlin je bio veliki favorit, a to je bilo pomalo dosadno“, naveo je Kembel.

Bolt će se u agvustu vratiti na stadion „Ptičje gnezdo“ u Pekingu gde je na Olimpijskim igrama 2008. godine na 100 i 200 metara osvojio svoje prve olimpijske medalje.

„Važno je da najveće zvezde učestvuju na velikim takmičenjima“, dodao je nekadašnji olimpijski šampion Kembel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar