U trendu

Kiša na otvaranju Rolan Garosa

Prvog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske, Rolan Garosu, uprkos kiši koja je padala celog jutra, počeo je prvi meč izmedju Čehinje Petre Kvintove i 59. teniserke sveta Danke Kovinić iz Crne Gore.

Meteorolozi najavljuju da će padavine nastaviti da prave probleme organizatorima u Parizu tokom čitavog dana.

Prvog dana na teren će i Kei Nišikori iz Japana, koji će igrati protiv Italijana Simonea Bolelija, dok će Lucija Šafarova iz Češke igrati protiv Ruskinje Vitalije Djačenko.

Rolan Garos je jedini grend slem turnir koji počinje u nedelju.

Pojačane mere bezbednosti primetne su na otvaranju turnira posle terorističkih napada u francuskoj prestonici. Rigorozne provere posetilaca stvorile su velike gužve na ulaznim kapijama.

Prvog dana takmičenja u Parizu, izmedju ostalih, svoje mečeve će igrati i trojica srpskih tenisera.

U prvom kolu Rolan Garosa Janko Tipsarević će igrati protiv osmog nosioca Kanadjanina Miloša Raonića. Taj meč je treći na terenu „Suzan Lenglen“, na kome takmičenje počinje u 11.00.

Viktor Troicki će takmičenje početi protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske. Duel je poslednji, četvrti na programu terena broj dva, a Laslo Djere izaćiće na teren u trećem meču dana na terenu broj 3.

Najbolji teniser sveta Novak Djoković igraće u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske sutra protiv Jen Sun Lua sa Tajvana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.