U trendu

Kisling produžio ugovor sa Bajer Leverkuzenom

Fudbaler Bajer Leverkuzena Štefan Kisling produžio je danas ugovor za godinu dana, tako da će u klubu ostati do leta 2018, saopštio je nemački prvoligaš.

„Oduševljen sam što klub i dalje može da se osloni na mene i ukaže mi poverenje. Ja ću, naravno, dati sve od sebe za klub, kao što sam i uvek činio i postaviću sebi visoke standarde. Moja ambicija je i dalje da sa ovim klubom osvojim trofej“, rekao je 32-godišnji napadač i povremeni reprezentativac Nemačke.

Kisling je u Leverkuzen došao leta 2006. godine. Odigrao je 312 utakmica i postigao je 126 golova za tim iz Leverkuzena.

„Štefan je uvek bio tu kada je trebalo, tokom svih godina od kada je ovde. Mora da nastavi tako i nastaviće. On nam je stvarno važan i na terenu i u svlačionici, a njegovo iskustvo u našem mladom timu nema cenu“, rekao je sportski direktor Leverkuzena Rudi Feler.

Kisling je ove sezone igrao manje za „fabrički tim“, pošto je u ekipu stigao Havijer „Ćićarito“ Ernandes, koji je postigao 25 golova u svim takmičenjima. Kisling je i pored toga postigao sedam golova, od čega četiri u Bundesligi.

Izvršni direktor kluba Mihael Šade rekao je da će Kisling ostati u klubu i kad završi igračku karijeru.

„Štefan je neko sa kime se navijači identifikuju i apsolutno želimo da ga zadržimo ovde, tako da ćemo mu naći neku ulogu kada okači kopačke o klin. Vrata kluba su za njega uvek otvorena. On apsolutno pripada Bajeru“, rekao je Šade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.