U trendu

KK Partizan: Nećemo napustiti ABA ligu

Košarkaški klub Partizan demantovao je danas pisanje pojedinih medija da će napustiti ABA ligu i naveo da domaća Košarkaška liga Srbije (KLS) mora da se vrati pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije da bi se smatrala nacionalnom, regularnom i dostojnom košarkaške zemlje.

Portal Sport klub preneo je ranije danas da je na Predsedništvu i Skupštini KLS rečeno da će se za dve godine formirati profesionalna domaća liga u kojoj će učestvovati Partizan, Crvena zvezda i ostali učesnici ABA lige iz Srbije i da oni više neće imati potrebu da učestvuju u regionalnom takmičenju.

Partizan se oglasio povodom toga i naveo da su na održanoj Skupštini usvojeni „svi predloženi opšti akti Lige o čijoj smo neverovatnoj sadržini i našem stavu detaljno obavestili javnost pre održavanja te Skupštine“, da su crno-beli glasali protiv svih takvih odluka, ali da su one svejedno usvojene bez ikakvih prepreka.

„Moramo da obavestimo naše navijače, iako smo nismo želeli da se više bavimo KLS, a svesni da će KLS nastaviti da nas napada zbog toga, da vest koju su odmah objavili neki mediji, a potom preneli svi drugi nije tačna kada se tiču našeg kluba: Partizan nema nikakvu ideju ili nameru da napušta ABA ligu, niti da preduzima bilo kakve aktivnosti protiv ABA lige. Da li će ABA ligu napuštati Crvena zvezda, to je sasvim njena stvar, sa kojom mi nemamo ništa“, navodi se u saopštenju.

Partizan je naveo da na sednici Skupštine nije bilo ni reči o nameštanjima utakmica u KLS ligi o kojima Fiba vodi veliku istragu i postupke protiv brojnih igrača, o odgovornosti rukovodstva Lige što „takvu sramotu nije sprečilo“, niti o promenama sistema takmičenja pred predstojeći sezonu.

„Partizan još jednom ističe: Da bi KLS bila nacionalna liga, regularna i dostojna košarkaške zemlje, ona mora da se vrati pod okrilje KSS“, piše u saopštenju.

Crno-beli su naveli da članovi Skupštine koji su bili prisutni na Staroj planini „iz nekog razloga smatraju da je sve u vezi te Lige idealno i da ne treba ništa menjati, kao i da ni oni, ni javnost u Srbiji uopšte ne treba da budu detaljnije obavešteni o utvrđenim nameštanjima utakmica“.

„Znali smo i ranije, a sada smo to ponovo ustanovili, da takve stvari u Ligi izgleda velikoj većini članova ni malo ne smetaju. Kako to za Partizan nije iznenađenje i kako smo sve što se desilo unapred najavili, ovim pitanjima se više ne bismo uzaludno bavili, jer kod većine ni snage ni volje da se stvari u KLS poprave jednostavno nema“, navodi se.

Partizan je naveo da se ne bi oglašavao da se u javnosti nije pojavila informacija kako će „zajedno sa još jednim poznatim klubom u bliskoj budućnosti napustiti ABA ligu“, kada se za to steknu uslovi, „pre svega sledeći ideju koju snažno zastupaju Nebojša Čović i rukovodstvo KLS, koje uvek ima potpuno identične stavove sa Čovićem“.

„Razume se da oni koji su bliski našem klubu, a pre svega mislimo na navijače Partizana, znaju da ni u koga od pomenutih Partizan nema ni najmanje poverenje“, navodi se u saopštenju Partizana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar