U trendu

KK Partizan: Odluka o navijačima Zvezde posle današnje sednice UO

Košarkaški klub Partizan saopštio je da nije doneo nikakvu novu odluku na temu organizovanog dolaska navijača Crvene zvezde na predstojeću utakmicu 12. kola Evrolige, da se pojavom novih informacija nepotrebno diže tenzija i naveo da će konačnu odluku doneti posle današnje sednice Upravnog odbora.

„KK Partizan kao organizator sutrašnje utakmice nije doneo nikakvu novu odluku na temu organizovanog dolaska gostujućih navijača. Ovakav spin koji dolazi od predstavnika našeg gradskog rivala smatramo neodgovornim i nepotrebnim podizanjem tenzija uoči meča za koji mi kao klub već danima imamo kampanju kako bi sve proteklo u najboljem redu“, naveo je Partizan na klupskom sajtu.

U utorak je održan sastanak dva kluba sa predstavnicima bezbednosti na kome je odlučeno da gostujući navijači Crvene zvezde neće moći da prisustvuju utakmici u četvrtak od 20.30 u Beogradskoj areni. Prvobitno je planirano da se ogradi sektor za gostujuće navijače, ali se od te ideje odustalo iz bezbednosnih razloga.

Košarkaški klub Crvena zvezda danas je saopštio da je posle novog sastanka odlučeno da će njeni navijači koji imaju ulaznice moći da udju u Arenu, da će za njih biti obezbedjeni posebni sektori i da će biti odredjena lokacija okupljanja kako bi mogli bezbedno da udju i izadju iz hale.

„Podsećamo da gostujući tim niti učestvuje u organizaciji meča, niti pripada bilo kojoj nadležnoj instanci koja je u našoj državi zadužena za pitanja bezbednosti na sportskim borilištima. Bezbednost svih učesnika utakmice kao i svakog gledaoca je na prvom mestu i Partizan na prvom mestu mora da vodi računa o tome da svi vlasnici karata bezbedno udji i izadju iz dvorane“, naveo je Partizan.

Partizan će danas imati redovnu sednicu Skupštine i Upravnog odbora, a nova tema o kojoj će biti doneta konačna odluka je i način na koji će simpatizeri Crvene zvezde moći da borave u hali.

„Odluka o nemogućnosti organizovanog dolaska i unošenja navijačkih obeležja nije promenjena. O konačnoj odluci, klub će se oglasiti nakon sednice Upravnog odbora“, navodi se u saopštenju Partizana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar