U trendu

Kličko se povredio, odlaže se meč sa Fjurijem

Apsolutni šampion teške kategorije u boksu Vladimir Kličko povukao se danas iz borbe s Tajsonm Fjurijem zbog povrede lista leve noge.

Ukrajinac je trebalo da brani titule u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO protiv Britanca u Diseldorfu 24. oktobra. Povredio se na treningu u četvrtak, posle čega je otputovao u Berlin na pregled kod lekara Hans-Vilhelma Miler-Volfharta.

„Posle detaljnog pregleda, dijagnostifikovana je povreda lista leve noge. Počeli smo terapiju i izričito preporučili da gospodin Kličko napravi pauzu. Ubeđeni smo da će gospodin Kličko ove godine učestvovati u planiranoj odbrani titule“, rekao je Miler-Volfhart.

Kličko ima 39 godina, a neporažen je u ringu duže od decenije. On je rekao da mu je žao što je meč odložen.

„Znam da su mnogi navijači već napravili plan puta da bi me podržali. Stvarno mi je jako žao što ne mogu da se borim 24. oktobra. Naravno, isto važi i za mog protivnika, koji se nedeljama pripremao za ovu borbu. Uradiću sve što mogu da se što pre oporavim“, rekao je Kličko.

Fjuri u svojoj karijeri ima već iskustva sa otkazivajem mečeva, pošto je njegov duel sa zemljakom Dejvidom Hejom dva puta potpuno otkazivan 2013, dok je susret sa Derekom Čizorom bio odlagan zbog povrede šake.

„Nije me preterano briga zbog mene jer će se meč zakazati za kasnije, ali mi je ponovo žao navijača. Izgleda da su moji navijači na gubitku čim zakažem neku veliku borbu. Teško je. Ljudi ovo rade jer žele da me podrže. Neki od mojih navijača ne mogu zaista sebi da priušte taj put, ali ‘poguruju’ jer je događaj veliki. Povređen sam zbog svih njih“, rekao je Fjuri.

Kličkov menadžer Bernd Bente rekao je da će se potruditi da meč zakaže za što je pre moguće.

Kličko ima 64 pobede i tri poraza, uz 54 nokauta. Fjuri je neporažen u svoje 24 borbe, uz 18 nokauta. Britanac želi da postane prvi bokser koji je pobedio Klička još od Lejmona Brustera, aprila 2004. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.