U trendu

Klivlend na korak od finala NBA lige

Košarkaši Klivlenda pobedili su u noći izmedju utorka i srede na svom parketu Boston sa 112:99 i tako poveli sa 3:1 u finalu Istočne konferencije NBA lige.

Boston, koji će do kraja sezone igrati bez povredjenog Ajzee Tomasa, tokom većeg dela meča imao je prednost i bio je u prilici da postigne novi brejk i izjednačenje, ali je aktuelni šampion ipak u završnici uspeo da dodje do preokreta i tako dodje na korak od plasmana u finale.

Ekipa iz Masačusetsa dobro je počela meč, čvrstom odbranom i solidnom igrom u napadu došla je do prednosti od 15 poena sredinom druge četvrtine, ali je Klivlend predvodjen Karjrijem Irvingom postepeno smanjivao zaostatak, dok je Lebron Džejms već u prvom poluvremenu imao četiri lične greške, pa ga je trener Tajron Lu stavio na klupu.

Klivlend je na poluvremenu zaostajao 10 poena, da bi u trećoj četvrtini stigao do preokreta. Irving je povukao svoj tim ka trijumfu, iako je posle jednog šuta nakon doskoka iskrenuo skočni zglob. On je samo nakon toga pritegao pertle i ostao na parketu i do kraja treće četvrtine postigao je 39 poena. Od trenutka kada je Džejms doneo prednost Kavsima, Irving je praktično sam pogadjao i postigao 14 vezanih poena za svoju ekipu.

Irving je meč završio sa 42 poena, dok je Džejms ubacio 34, a Kevin Lav dodao je 17.

U ekipi Bostona najefikasniji je bio Ejveri Bredli sa 19 poena, jedan manje ubacio je Džo Krauder, 16 je dodao Al Hroford, a Keli Olinjuk meč je završio sa 15.

Peta utakmica igraće se u noći izmedju četvrtka i petka u Masačusetsu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar