U trendu

Klop: Bolja da sam u Dortmundu nego u Severnoj Koreji

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da mu prija što je ponovo u Dortmundu, ali je istakao da u tome nema ni malo romantike i da samo želi da svoj tim pripremi što bolje za predstojeći duel u Ligi Evropa.

„Ne razmišljam o sebi ni sekundu… Na mestu sam gde sam doživeo divne trenutke. Bolje biti ovde nego, ne znam, u Severnoj Koreji ili tako nešto. Dobar je osećaj“, rekao je Klop nemačkim medijima.

Fudbaleri Liverpula igraju sutra od 21.05 u Dortmundu protiv Borusije, prvu utakmicu četvrtfinala Lige Evropa. Trener „crvenih“ Jirgen Klop će prvi put izvesti jednu ekipu protiv svog bivšeg kluba Borusije, koju je uspešno predvodio u prethodnih sedam godina.

Klop je za to vreme osvojio dve titule u Bundesligi, Kup i igrao u finalu Lige šampiona 2013. godine, a na kraju sezone 2014-2015 je napustio klub i pauzirao do oktobra, kada je preuzeo Liverpul. On je bio omiljen kod navijača Borusije, koji su bili razočrani kada je napustio stadion Vestfalen.

„Pripremam svoj tim, koji mora da se popne na veoma visoku planinu, ali to je moguće. Biće to pravi izazov za obe ekipe. Ne mislim da smo u ovom trenutku favoriti za osvajanje titule, ali ako pobedimo Borusiju onda bismo postali nešto nalik favoritu“, rekao je Klop.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar