U trendu

Klop: Salah je trenutno najbolji fudbaler sveta

Trener Liveprula Jirgen Klop rekao je danas da je, prema trenutnoj formi, fudbaler njegove ekipe Mohamed Salah najbolji igrač sveta.

Liverpul je danas na gostujućem terenu pobedio Votford sa 5:0 u Premijer ligi, a Salah je postigao gol i imao je dve asistencije. Egipatski napadač je postigao 10. gol u sezoni i bio je strelac u osam poslednjih utakmica Liverpula.

„Njegova igra u današnjoj utakmici bila je odlična. Dodavanje kod prvog gola bilo je sjajno, a drugi gol je poseban. On je top igrač, svi to vidimo. Ko je bolji od njega? Ne moramo da pričamo o tome šta su Mesi i Ronaldo uradili za fudbal, niti o njihovoj dominaciji. Ali trenutno, Salah je najbolji“, rekao je Klop za BT Sport, preneo je Skaj.

Upitan o igri svoje ekipe, Klop je rekao da je zadovoljan.

„Ne mogu drugačije da kažem. Posle pauze u prvenstvu, teško je pronaći ritam posle igranja u drugačijim sistemima, ali igrači su bili toliko dobri, uprkos tome što su pre današnje utakmice imali samo jedan trening. Votford je imao ideje, ali mi im nismo dozvolili da igraju. Golovi su bili briljantni, imali smo sjajan stav, energiju i karakter“, naveo je on.

U poslednjih 15 utakmica u Premijer ligi Salah je postigao 12 golova i imao je šest asistencija.

„Svaki put kada sam u šesnaestercu pokušavam da dodam loptu nekome da postigne gol ili da budem strelac. Uvek se radi o ekipi. Uvek pokušavam da igram za tim. Najvažnija stvar danas je to što smo postigli dobre golove, svi mi napred smo bili strelci. Nadam se da možemo tako da nastavimo“, rekao je Salah.

„Ponekad nemam sreće da postignem golove. Svaki put pokušavam da iskoristim šansu i pomognem ekipi. Ponekad imam sreće, ponekad nemam. Ali, imam samopouzdanja, postižem golove, pomažem ekipi da osvaja bodove, što je najvažnija stvar“, dodao je Salah.

Posle osam kola u Premijer ligi Liverpul je prvi na tabeli sa 18 bodova, a drugoplasirani Mančester siti ima bod manje. Čelsi je treći sa dva boda manje, ali i utakmicom manje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar