U trendu

KLS: Previd sudije ne može biti razlog za poništenje utakmice

Košarkaška liga Srbije (KLS) saopštila je danas da, u skladu sa pravilima FIBA, utakmica izmedju Partizana i Crvene zvezde ne može da se poništi zbog previda sudije.

„I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje odvija prema pravilima FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice, žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom“, navodi se u saopštenju.

Crvena zvezda je osvojila titulu šampiona Srbije, trijumfom sa 3:1 u pobedama u finalnoj seriji nad Partizanom.

Poslednja utakmica igrana u ponedeljak uveče završena je pobedom Zvezde rezultatom 76:75. Domaćin je bio Partizan.

Odlučujući koš dao je Bili Beron pošto je napravio korake, a Partizan je zbog toga uložio žalbu.

KLS je saopštila da je od sportskog direktora dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: „PRevid sudija, nesudjeni koraci u poslednjoj sekundi, uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, sudjenje je bilo veoma dobro“.

Zbog negativne ocene za sudjenje, arbitri Belošević, Obrknežević i Nikolić se „po automatizmu kažnjavaju sa po tri utakmice u tempu delegiranja“. Kazna se prenosi na sledeću sezonu.

KLS dodaje da, imajući u vidu da je konferencija za novinare održana sa ogromnim zakašnjenjem, svi formalni propusti u vezi sa njom nisu uzeti u razmatranje, uz zahvalnost trenerima što su imali strpljenje da na njoj učestvuju.

Partizan je kažnjen sa 102.000 dinara zbog bacanja predmeta i petardi na teren, kao i paljenja baklji. Kapiten crno-belih Novica Veličković i Mohamed Faje iz Zvezde sa po 12.000 zbog tehničkih grešaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)