najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ko duguje za porez 106 miliona dinara?

Sponzor fudbalskog kluba Borac u Čačku Milenko Kostić demantovao je optužbe predsednika Upravnog odbora kluba Zorana Bašanovića da duguje za višegodišnji porez Borca 106 miliona dinara.

Bašanović je krajem septembra na konferenciji za novinare rekao da je Kostić Borcu ostavio dug za neplaćeni porez kluba od 2009 od 2013. godine, dok je bio generalni sponzor i koji uz obračunatu zateznu kamatu iznosi 106 miliona dinara, zbog čega je blokiran račun Borca.

Kostić, koji je vlasnik kompanije Auto – Čačak, rekao je na konferenciji za novinare da je 1998. potpisao prvi sponzorski ugovor za Borac i da je tada zatekao klub sa obavezama od 900.000 maraka.

Prema njegovim rečima, ugovor o generalnom sponzorstvu sa Borcem od 2009. godine istekao je u junu 2013. godine, a saldo na računu kluba tada je iznosio 565.200 evra.

On je dodao da je ostalo 26 miliona duga za porez za koji je trebalo da se sprovede reprogram i isplati na 24 rate i istakao da njemu kao sponzoru nije bila obaveza da kontroliše računovodstvene poslove i obračun poreza po stopi od 27 odsto koja se i danas primenjuje.

Kostić je rekao da su ga pred ovu fudbalsku sezonu molili da zaključi novi sponzorski ugovor, što je on i učinio i da bi prema tom ugovoru trebalo da u naredne tri godine uplati 30 miliona dinara na račun kluba.

On je rekao da je predsednika Upravnog odbora Borca Bašanovića video samo jednom, prilikom njegovog preuzimanja dužnosti i da pretpostvlja da ga nisu dobro informisali o stanju u klubu i da je “izmanipulisan”.

Kostić je postavio pitanje gradonačelniku Čačka Vojislavu Iliću zašto nije komentarisao Bašanovićeve optužbe upućene na njegov račun, budući da je i sam predsedavao klubom nekoliko godina.

On je rekao da je zahtevao da se sprovede revizija poslovanje FK Borac od njegovog dolaska u klub, pa  do današnjeg dana.

“Moj sponzorski ugovor ostaje na snazi, ali ako me i dalje budu blatili bez razloga, najverovatnije ću ga raskinuti”, rekao je Kostić.

FK Borac, koji je osnovan 1926. godine, trenutno zauzima četvrto mesto  u Superligi Srbije.

Fudbaleri su sredinom septembra štrajkovali zbog neisplaćenih više plata i u okviru tog štrajka nisu održali dva treninga.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike