Kocić: Za ovo se živi, ponosan sam na saigrače

Futsal reprezentativac Srbije Mladen Kocić rekao je danas, nakon pobede nad Portugalom i plasmana u četvrfinale Evropskog prvenstva, da je ponosan na svoje saigrače.

“Nismo hteli da razočaramo kapitena Marka Perića, obećali smo mu poklon za rodjendan u vidu pobede protiv Portugala i možemo zajedno da se radujemo. Pobedu posvećujem i treneru Dejanu Kneževiću. Rekao sam mu da ćemo savladati velikog protivnika, jer drugačije ne može biti pred ovakvom publikom”, rekao je Kocić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Futsal reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u Grupi A, pošto je u utakmici drugog kola Evropskog prvenstva u Beogradu sinoć savladala Portugal sa 3:1.

“Sve je bilo fantastično, slike za ceo život. Da, za ovakve trenutke i pobede se živi. Veoma sam ponosan i na drugove i na sebe”, rekao je Kocić, strelac prvog gola za našu reprezentaciju.

Drugi gol za Srbiju postigao je Slobodan Rajčević, koji je asistenciju Perića smestio u mrežu rivala.

“Nema reči kojima se mogu opisati moja osećanja… Zbog atmosfere u Areni, naše igre, pobede. Ni izjednačijući gol Rikardinja, možda i najlepši gol koji sam video u karijeri, nije nas poremetio. Bili smo strpljivi, čekali svoj trenutak i postigli gol kada je bilo najvažnije. Sada malo da se odmorimo, pa da izadjemo na megdan Ukrajini, koja zaslužije poštovanje”, naveo je Rajčević.

Golman Miodrag Aksentijević držao je Srbiju u životu, “skidao” zicere Rikardinja i njegovih saigrača, bio na kraju jedan od junaka velike pobede.

“Očekivao sam veliki pritisak i bio sam sve vreme veoma koncentrisan. I krenuli smo dobro, a onda ništa više nije napor, nego samo uživanje. Verujte mi, uživao sam sve vreme. Pobedili smo realno bolju selekciju, koja to nije bila u ovom trenutku. Srbija nema uslove koje imaju mnoge druge zemlje, ali sreća, Bog, hrabrost, naše srce i veliki motiv, vodi sve naše sportiste do ovakvih pobeda. Ovo je za mene bila utakmica života”, rekao je Aksentijević.

Srbija će u ponedeljak od 18.30 igrati protiv Ukrajine, a Portugal će kartu za polufinale tražiti u meču sa Španijom.

(Beta)

Ostavite komentar