U trendu

Kog tenisera Novak Đoković vidi kao svog naslednika

Već godinama se u teniskom svetu postavlja jedno pitanje – ko će prekinuti dominaciju velike trojke i skinuti sa trona najbolje tenisere današnjice, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera?

Pred turnir u Sinsinatiju, svom prvom nastupu od osvajanja pete vimbldonske titule, Đoković je otkrio kako vidi budućnost tenisa.

„Moraće neko da se pojavi. Doći će i taj čas, nadam se ipak ne uskoro. I dalje igramo najbolje što možemo na najvažnijim takmičenjima“, kaže Đoković.

Jedan od onih koji može da bude najveća pretnja po Novaku je Austrijanac Dominik Tim.

„On je tu u najužem krugu već godinama. Nekako mi deluje najzreliji od svih i kao neko ko ima dosta iskustva na Grend slemu. Definitivno ga smatram nekim ko bi moga da bude lider ovog sporta“, kaže Đoković, a prenosi Tennisworld.org.

Svetski broj jedan kaže da mu je interesantno da ima sve veći broj visokih igrača koji dominiraju servisom.

„U toj novoj generaciji imate zaista mnogo visokih igrača sa jakim servisom, što je svakako prednost. Pogledajte Reilija Opelku. Nisam verovao da će se pojaviti igrač koji je viši od Džona Iznera. Ako imate jak servis i agresivnu igru, to je tri četvrtine svega što vam je potrebno. Čak iako su podloge danas nešto sporije, servise je teško vratiti i to stavlja poseban pritisak na vas kada servirate“, smatra Novak

Još jedan interesantan igrač po njemu je Danil Medvedev, finalista Rodžers kupa.

„I on ima jako oružje – servis i bekhend. Servis je pojačao i kreće se bolje. Mentalno je jači i ima snagu da se dobro nosi u važnim momentima. Biće sve bolji kako bude igrao više tako teških mečeva. Mnogo je radio i to mu se očigledno isplatilo“, zaključio je Novak.

Napišite komentar