U trendu

Kokeza: Vučić nije doveo Terzića u Zvezdu

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza demantovao je da je premijer Aleksandar Vučić doveo Zvezdana Terzića na funkciju generalnog direktora fudbalskog kluba Crvena zvezda i Miodraga Božovića na mesto trenera.

„Pošto pričate o periodu kad sam i ja bio u klubu, mislim da gospodin Božović najbolje zna ko ga je doveo u Crvenu zvezdu. Kao što to odlično zna i gospodin Terzić. A ko će  kakvu izjavu i zbog čega da da u medijima, to ne bih komentarisao. Rukovodstvo Zvezde, koje je činio UO posle ostavke predsednika Dragana Džajića, najbolje zna ko je koga doveo. Ako Zvezdan Terzić kaže da je to učinio Vučić, nije li to mešanje politike u sport? Šta na to kaže Uefa?“, rekao je Kokeza, preneo je danas list Alo.

Kokeza je naveo da je Terzića u Zvezdu jednoglasnom odlukom doveo Upravni odbor na predlog Zorana Bašanovića, a da je Ivan Adžić pomogao da trener Božović potpiše ugovor.

„Sa njim sam kontaktirao i on je upotrebio ili zloupotrebio svoje prijateljstvo sa Božovićem da se dogovori oko njegovog dolaska u Zvezdu. Tu je bilo dodatne pomoći Gorana Vesića i Raja Božovića“, rekao je Kokeza.

On je dodao da period boravka u Zvezdi deli na dve faze, pre i posle Dragana Džajića i da iako je otišao iz kluba, njegova firma i dalje sponzoriše crveno-bele.

Kokeza je naveo da je premijer njegov prijatelj duže od 15 godina, da je član Srpske napredne stranke, ali da politički nije aktivan i da nikada nije radio u nekoj državnoj instituciji niti obavljao bilo kakvu funkciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.