U trendu

Kolaković: U Otavi nam je nedostajalo iskustvo odbojkaša

OTAVA – Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da je za bolji rezultat na prvom turniru Lige nacija u Otavi nedostajalo iskustvo igrača.

Srbija je u Kanadi ostvarila dve pobede, ali i zabeležila dva poraza.

„Mislim da smo uradili dobar posao na turniru. Ne možemo da kažemo da je baš loše rezultatski dve pobede i dva poraza. Za još dve pobede ili jednu, nedostajalo je iskustva. Možda je nedostajalo mirnoće u presudnim trenucima, kada smo imali inicijativu i protiv Francuza i protiv Nemaca. Prolazimo ‘dečje bolesti’, koje su sastavni deo puta do uspeha. Ovo su igrači koji nemaju iskustva na ovom nivou“, rekao je Kolaković, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Selektor Srbije je istakao da može da bude zadovoljan ovim što su naši odbojkaši uradili.

„Igrali smo protiv gotovo kompletnih selekcija Francuske i Nemačke, sa odbojkašima koji nisu do sada imali šansu da igraju na ovom nivou zajedno, tako da možemo biti zadovoljni ovim što smo uradili. Naravno da je svima žao naročito utakmice protiv Nemaca. Mislim da smo uradili puno posla za ovo kratko vreme i dali smo sebi još više zadataka u perspektivi“, zaključio je Kolaković.

Srbija će takmičenje u Ligi nacija nastaviti od 21. do 26. juna u Sofiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar